Citizens' dialogue in Katowice with Commission Mariya Gabriel - EU monitor

EU monitor
Donderdag 9 april 2020
kalender

Citizens' dialogue in Katowice with Commission Mariya Gabriel

Katowice, Polen. Silezisch Theater
datum 17 oktober 2018
plaats Katowice, Polen
locatie Katowice, Poland Toon locatie
aanwezigen J. (Jerzy) Buzek i, M.I. (Mariya) Gabriel i e.a.
organisatie Europese Commissie (EC) i

Start date : 17/10/2018

End date : 17/10/2018

Where:

Katowice, Poland

European Commission,

Justice and citizens’ rights, Research and innovation,

  • Events/Conf/Fairs

Mariya Gabriel, Commissioner for the digital economy and society, will discuss the future of Europe, and more specifically the Single Digital Market, with citizens in Katowice, Poland.

Commissioner Gabriel will share the stage with Jerzy Buzek, MEP, former Prime Minister of Poland and former President of the European Parliament.

Twitter: #EUdialogues; #FutureOfEurope


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen i' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) i over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...