Kati Piri in Hongarije: achter de façade van Orbán, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 10 november 2018 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen J. (Judith) Sargentini i, K.P. (Kati) Piri i e.a.
organisatie De Balie i

PvdA-Europarlementariër Kati Piri reisde afgelopen zomer door haar geboorteland. In de documentaire “Hongarije: achter de façade van Orbán” laat ze de bevolking van Hongarije aan het woord over hun dromen, angsten en ideeën over de Europese Unie. Op 10 november gaat de documentaire in première in de Balie.

Het Europees Parlement oordeelde onlangs dat Orbán een systematische bedreiging vormt voor de Europese waarden, en stemde in met de inwerkingstelling van de strafprocedure artikel 7. Kati Piri is een voorstander van deze strafmaatregel en heeft zich de afgelopen jaren nadrukkelijk uitgesproken over de misstanden in het land van haar ouders. Met haar Hongaarse achtergrond realiseert zij zich echter ook dat achter de façade van Orbán een volk schuilt gaat met wezenlijke zorgen over de toekomst van hun land en de EU als geheel.

Na de première gaan Judith Sargentini (Hongarije-rapporteur namens het Europees Parlement) en Tijn Sadée (NOS/NRC-correspondent in Brussel) in gesprek. Is de stevige aanpak van de Europese Unie wel effectief? Wat leeft er onder de Hongaarse bevolking, en kunnen de werelden van de EU, Orbán, en het Hongaarse volk worden verenigd?

Redactie: Sophie Rutenfrans


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...