VVD Pensioendag, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 10 november 2018
plaats Utrecht
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

VVD Pensioendag

datum: 10 november 2018 10:15

plek: UniC, van Bijkershoeklaan 2, Utrecht

Kom meepraten op de VVD Pensioendag!

Hoe ziet een liberaal pensioenstelsel eruit?

Het onderwerp pensioen raakt iedereen: jong of oud, zelfstandige, werknemer of werkgever. Het huidige stelsel kent veel voordelen, maar zeker ook nadelen. In een sterk veranderende samenleving is het stelsel in de huidige vorm onhoudbaar. Terwijl de SER nog door onderhandelt over het pensioenstelsel, hebben verschillende Thematische Netwerken van de VVD het afgelopen jaar gesproken over hoe een liberaal pensioenstelsel eruit moet zien. Zo zijn in de Thematische Netwerken Financiën en Werk en Inkomen hierover expertsessies georganiseerd, heeft het Seniorennetwerk een pamflet naar een liberaal pensioenstelsel geproduceerd en kwam ook de JOVD met een pensioenvisie.

Al deze input is de afgelopen maanden met vertegenwoordigers van verschillende Thematische Netwerken (EZI, Financiën, JOVD, Seniorennetwerk, Werk en Inkomen en Young Professionals) uitvoerig besproken en dit heeft geleid tot een liberale pensioenschets.

Op de VVD Pensioendag wordt de liberale pensioenschets gepresenteerd, waarna in deelsessies per doelgroep uitgebreid ingegaan zal worden op de aspecten van de liberale pensioenschets die voor de doelgroep van belang zijn. Daar is uiteraard veel ruimte voor constructieve input. Als deze schets niet deugt, hoe moet het dan wel? Zo kunnen we samen de liberale pensioenschets nog sterker neerzetten.

Programma:

09:30 - 10:15 Ontvangst met koffie en thee

10:15 - 11:30 Plenair programma met o.a. presentatie liberale pensioenschets

11:30 - 12:30 Eerste ronde parallelle deelsessies:

  • Jonge werknemer;
  • Senior werknemer;
  • Gepensioneerde;
  • Klein MKB;
  • Werkgever

12:30 - 13:30 Lunch

13:30 - 14:30 Tweede ronde parallelle deelsessies

14:30 - 15:10 Plenaire terugkoppeling

15:10 - 15:20 Afsluitende opmerkingen Roald van der Linde

15:20 - 17:00 Borrel

Tickets voor de dag kosten €20 en zijn inclusief koffie/thee bij ontvangst, een luxe lunch en borrel achteraf.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...