Democratiedebat, Den Haag - EU monitor

EU monitor
Donderdag 1 oktober 2020
kalender

Democratiedebat, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 januari 2019 20:00
plaats Den Haag
locatie Schlemmer Toon locatie
aanwezigen K. (Kars) Veling i, E.F. (Flora) Lagerwerf-Vergunst i, S.J.F. (Stieneke) van der Graaf i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Gele hesjes, burgerreferenda: in 2018 liet de burger van zich horen. Hoe staat het eigenlijk met de ‘heerschappij van het volk’, ofwel: de democratie? En die kloof tussen kiezers en volksvertegenwoordigers: kan die worden vernauwd door een (bindend) referendum? Of vraagt dat om andere manieren?

Als WI starten we het jaar met nadenken over de democratie, en we gaan daarover graag ook met u in gesprek. Van harte uitgenodigd voor dit Democratiedebat, op maandagavond 21 januari in Schlemmer, Den Haag.

Thema

Democratie onder druk

Sprekers

Stieneke van der Graaf

Flora Lagerwerf

Kars Veling

Mirjam Kosten

Datum

maandagavond 21 januari 2019

Tijd

Inloop vanaf 19.30 uur

Aanvang om 20.00 uur

Sluiting en borrel om 21.30 uur

Locatie

Café Restaurant Schlemmer

Lange Houtstraat 17, Den Haag

Kosten

... voor donateurs: geen

... voor niet-donateurs: € 5,- via incasso


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers i. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...