Debat over rechtvaardige inkomensverdeling| TA Sociaal-liberalisme & Economie, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 28 januari 2019 19:45
plaats Amsterdam
locatie Cinetol Tolstraat 182 1074 VM Amsterdam Nabij Amstelstation Toon locatie
aanwezigen A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan i, S.P.R.A. (Steven) van Weyenberg i, E.B. (Bastiaan) van Apeldoorn i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Beloon prestatie en deel de welvaart is een richtingwijzer van D66. Maar wat is een prestatie, welke beloning hoort daarbij en hoe verdeel je dan de welvaart?

De D66 thema-afdelingen Sociaal Liberalisme en Economie organiseren een debat over deze kwesties. D66 Kamerleden en hoogleraren gaan met elkaar en de zaal in debat over een rechtvaardige inkomensverdeling.

Welke principes zijn leidend voor beloning in het bedrijfsleven en de overheid en voor de hoogte van diverse uitkeringen? En hoe zit dat met actuele kwesties zoals bonussen, belastingtarieven, langdurige armoede en het achterblijven van arbeidsinkomen bij inkomen uit kapitaal ? Maar ook: hoe bereiken we een goed functionerende arbeidsmarkt in een samenleving waarin “niemand tekort komt”? En wat is ons antwoord aan de kansarmen en degenen die zich financieel buitengesloten voelen?

Sprekers:

  • Alexander Rinnooy Kan (Hoogleraar Universiteit van Amsterdam, Eerste Kamerlid D66)
  • Steven van Weyenberg (Tweede Kamerlid D66)
  • Ingrid Robeyns (Hoogleraar Universiteit van Utrecht)
  • Bastiaan van Apeldoorn (Hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam, Eerste Kamerlid SP)

Aanmelden kan hier

28 januari

19:45 uur

Cinetol

Tolstraat 182

1074 VM Amsterdam

Nabij Amstelstation


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...