Werkbezoek Brussel met thematisch netwerk Financiën

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 maart 2019
plaats Brussel, België
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Werkbezoek Brussel met thematisch netwerk Financiën

datum: 6 maart 2019 08:00

plek:

Op woensdag 6 maart neemt het Thematisch Netwerk Financiën geïnteresseerde VVD-leden mee op werkbezoek naar Brussel. In één dag zullen we langsgaan bij verschillende partijen binnen de financiële sector die opereren op het Europese politiek- en bestuurlijke speelveld.

Om 08.00 uur vertrekken we vanaf station Rotterdam Centraal met de bus richting Brussel, waar we rond 10.30 uur arriveren. Voor een ontbijtje in de bus wordt gezorgd. Na aankomst in de Europese hoofdstad, starten we met een bezoek aan de European Banking Federation. Hier krijgen we inzicht in de public affairs-zijde van het speelveld en de lopende dossiers op het gebied van banken in Europa. We vervolgen onze weg naar het Europees Parlement, waar we een lunch en aansluitend een rondleiding door het indrukwekkende parlementsgebouw aangeboden krijgen. Om 15.00 uur zijn we een uur lang te gast bij Caroline Nagtegaal-van Doorn, Europarlementariër namens de VVD met Economische en monetaire zaken in de portefeuille. Hier spreken we over de actuele thema’s op het gebied van financiën en de politieke gang van zaken hieromtrent op Europees niveau. Om 16.30 uur keren we terug richting Rotterdam Centraal, waar we rond 19.00 uur arriveren.

Leden van de VVD zijn van harte welkom om op deze interessante dagtrip mee te gaan. Deelname kost 25 euro. Ontbijt in de bus en lunch in het Europees Parlement zijn hierbij inbegrepen. Voor toetreding tot de gebouwen is een geldig paspoort vereist!

Let op: inschrijven voor dit evenement kan tot 1 maart 2019. Vol = vol!

Na inschrijving volgt op 1 maart een mail met laatste details over het werkbezoek en contactgegevens van het aanspreekpunt van die dag.

Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail naar secretaris@financien.vvd.nl.

Locatie

Opstappen vanaf Rotterdam Centraal

(exacte plek volgt in bevestigingsmail van 1 maart)

Start datum

6-2-2019 08:00

Eind datum

6-2-2019 19:00


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...