Bouwen, bouwen, bouwen! Bijeenkomst Utrecht - EU monitor

EU monitor
Zondag 12 juli 2020
kalender

Bouwen, bouwen, bouwen! Bijeenkomst Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 4 maart 2019
plaats Utrecht
locatie plek: Toon locatie
aanwezigen D.A.N. (Daniel) Koerhuis i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Bouwen, bouwen, bouwen! Bijeenkomst Utrecht

datum: 4 maart 2019 19:00

plek:

Er speelt veel In de woon- en bouwsector. De crisis is voorbij en er moet heel veel gebouwd worden: tot 2030 1 miljoen huizen. Ook in Utrecht is dit een belangrijk thema! Maar hoe pakken we dit aan? Wat is hierbij de rol van de gemeente, de provincie en het Rijk? Op 4 maart gaan het Thematisch Netwerk Wonen van de VVD en de Utrechtse VVD graag met jou over deze onderwerpen en meer in gesprek!

Zowel landelijk als lokaal zijn er veel dingen waar men dagelijks tegenaan loopt. Ruimtelijke ordening, sociale huur, scheefwoners, statushouders, middenhuur, krimpgebieden, huisjesmelkers, woonfraudeurs en schimmelwoningen.

Er zullen interessante woonwoordvoerders aanwezig zijn, onder andere: Daniel Koerhuis (Tweede Kamerlid), Pim van den Berg (Gedeputeerde Provincie Utrecht), Odile Man (kandidaat Provinciale Staten) en Willem Joustra (wethouder Wijk bij Duurstede). Zij zullen met jou in gesprek gaan over onderwerpen die jou aanspreken. Presentator Joris Zevenbergen (bekend van Politiek Cafe Libertijn Amsterdam) zal deze avond het gesprek leiden.

De avond zal plaatsvinden bij Buurten in de Fabriek (Kanaalweg 91 3533 HH Utrecht). De inloop is vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur met aansluitend een informele borrel.

Aanmelden is mogelijk via MijnVVD.

Vragen? Stuur vooral een mail naar l.ubachs@vvd.nl.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...