Dr. N.J.F. (Nicki) Pouw-Verweij

foto Dr. N.J.F. (Nicki) Pouw-Verweij
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Eerste Kamer der Staten Generaal
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Nicki Pouw (1991) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van JA21 i. Van 10 maart tot 30 juni 2022 was zij met zwangerschaps- en bevallingsverlof. Zij was van 11 juni 2019 tot 31 maart 2021 lid van de Eerste Kamer. Tot 30 november 2020 maakte mevrouw Pouw daar deel uit van de FVD-fractie, daarna van de Fractie-Van Pareren i, later Fractie-Nanninga i). Eerder was zij werkzaam in de thuiszorg en in ziekenhuizen. In 2023 promoveerde zij aan de VU op een onderzoek naar reuma. Mevrouw Pouw was verder Statenlid in Utrecht. Als Tweede Kamerlid houdt zij zich vooral bezig met onderwijs, cultuur en wetenschap, volksgezondheid, welzijn en sport en sociale zaken en werkgelegenheid.

FVD, Fractie-Van Pareren (ex-FVD), Fractie-Nanninga (ex-FVD), JA21
in de periode 2019-heden: lid Tweede Kamer, lid Eerste Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.