Uitvoeringsverordening 2019/363 - Technische uitvoeringsnormen met betrekking tot het formaat en de frequentie van de rapportage over de nadere gegevens over effectenfinancieringstransacties (SFT's) aan transactieregisters overeenkomstig Verordening 2015/2365 en tot wijziging van Uitvoeringsverordening 1247/2012 met betrekking tot het gebruik van rapportagecodes in de rapportage over derivatencontracten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze uitvoeringsverordening is op 22 maart 2019 gepubliceerd en is op 11 april 2019 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsverordening (EU) 2019/363 van de Commissie van 13 december 2018 tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot het formaat en de frequentie van de rapportage over de nadere gegevens over effectenfinancieringstransacties (SFT's) aan transactieregisters overeenkomstig Verordening (EU) 2015/2365 van het Europees Parlement en de Raad en tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 1247/2012 van de Commissie met betrekking tot het gebruik van rapportagecodes in de rapportage over derivatencontracten (Voor de EER relevante tekst.)

officiële Engelstalige titel

Commission Implementing Regulation (EU) 2019/363 of 13 December 2018 laying down implementing technical standards with regard to the format and frequency of reports on the details of securities financing transactions (SFTs) to trade repositories in accordance with Regulation (EU) 2015/2365 of the European Parliament and of the Council and amending Commission Implementing Regulation (EU) No 1247/2012 with regard to the use of reporting codes in the reporting of derivative contracts (Text with EEA relevance.)
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsverordening
Wetgevingsnummer Uitvoeringsverordening 2019/363
Celex-nummer i 32019R0363

3.

Key dates

Document 13-12-2018; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 22-03-2019; PB L 81 p. 85-124
Inwerkingtreding 11-04-2019; in werking datum publicatie +20 zie art 7
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

22.3.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 81/85

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/363 VAN DE COMMISSIE

van 13 december 2018

tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot het formaat en de frequentie van de rapportage over de nadere gegevens over effectenfinancieringstransacties (SFT's) aan transactieregisters overeenkomstig Verordening (EU) 2015/2365 van het Europees Parlement en de Raad en tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 1247/2012 van de Commissie met betrekking tot het gebruik van rapportagecodes in de rapportage over derivatencontracten

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien Verordening (EU) 2015/2365 van het Europees Parlement en de Raad van 25 november 2015 betreffende de transparantie van effectenfinancieringstransacties en van hergebruik en tot wijziging van Verordening (EU) nr. 648/2012 (1), en met name artikel 4, lid 10,

Gezien Verordening (EU) nr. 648/2012 van het Europees Parlement en de Raad van 4 juli 2012 betreffende otc-derivaten, centrale tegenpartijen en transactieregisters (2), en met name artikel 9, lid 6,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De nadere gegevens die door tegenpartijen van effectenfinancieringstransacties (hierna „SFT's” genoemd) aan transactieregisters of de Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) worden gerapporteerd, moeten worden ingediend in een geharmoniseerd formaat om de verzameling, aggregatie en vergelijking van gegevens tussen transactieregisters te faciliteren. Om de kosten voor de rapporterende tegenpartijen te beperken, moet het formaat voor rapportage over SFT's in de mate van het mogelijke stroken met het formaat dat is voorgeschreven voor de rapportage over derivatencontracten krachtens artikel 9 van Verordening (EU) nr. 648/2012. Deze verordening stelt dus het formaat vast voor elk van de velden die moeten worden gerapporteerd, en standaardiseert de rapportage door te verwijzen naar een ISO-norm die in de financiële sector op grote schaal wordt gebruikt.

 

(2)

Het mondiale systeem van identificatiecodes voor juridische entiteiten (LEI) is nu volledig geïmplementeerd en elke tegenpartij bij een SFT mag daarom alleen dat systeem gebruiken om een juridische entiteit in een rapportage te identificeren. Opdat het gebruik van het LEI-systeem door een tegenpartij doeltreffend is, moet die tegenpartij ervoor zorgen dat de referentiegegevens van haar LEI worden verlengd in overeenstemming met de voorwaarden van een geaccrediteerde LEI-emittent („local operating unit”). Momenteel wordt een uitbreiding van het mondiale LEI-systeem ontwikkeld voor de identificatie van bijkantoren van juridische entiteiten. Totdat die uitbreiding is afgerond en voor rapportage over SFT's geschikt is verklaard, en totdat deze verordening dienovereenkomstig is gewijzigd, moet de ISO-code van het land waar het bijkantoor is gevestigd, voor de identificatie van dat bijkantoor worden gebruikt wanneer een SFT is gesloten via een bijkantoor van een tegenpartij.

 

(3)

Er wordt ook een mondiaal systeem van unieke transactie-identificatiecodes („unique trade identifier”, afgekort UTI) ontwikkeld voor de identificatie van SFT's. Totdat dat mondiale UTI-systeem is afgerond en voor rapportage over SFT's geschikt is verklaard, en totdat deze verordening dienovereenkomstig wordt gewijzigd, moet voor de identificatie van een SFT een UTI worden gebruikt die door de tegenpartijen is overeengekomen.

 

(4)

Artikel 4 bis van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 1247/2012 van de Commissie (3) bevat een procedure voor het bepalen van de entiteit die verantwoordelijk is voor het genereren van een UTI voor de rapportage over derivatencontracten indien de tegenpartijen het niet eens worden over de entiteit die verantwoordelijk is voor het genereren van de UTI. Om te zorgen voor samenhang tussen de rapportage over...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.