’EU is geen V&D’

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 3 april 2019, 10:02.

„Er staat hier een verblindende camera. Is het altijd uw gewoonte de spreker te verblinden?”, grapte minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegen gastheer Hans van Baalen. De voorzitter van de Liberale Internationale wist niet hoe snel hij de camera een stuk moest laten opschuiven.

De bewindsman vervolgde geestig tot de toehoorders: „Ik kijk hier vertegenwoordigers van het op vier na gelukkigste volk ter wereld in de ogen. Daar ben ik trots op.”

In de Haagse vestiging van de Leidse universiteit had hij een duidelijke boodschap: „Nederland wil na de Brexit een sturende rol spelen in de Europese Unie.” En de opgave daarbij is: „De EU moet focussen op wat nodig is om te doen. Ze is geen V&D die van alles en nog wat verkocht”, trok de minister een onheilspellende vergelijking met het ten ondergegane warenhuis.

Foto De Telegraaf: Minister Stef Blok (bovenste rij m.) tussen vice-voorzitter Raymond van der Meer van de Liberale Internationale (l.) en VVD-medewerkster Debbie van de Wijngaard. Onderste rij v.l.n.r: de jonge liberalen Floris Andringa en Auke Heitz alsmede europarlementariër en voorzitter Hans van Baalen

Lees het hele artikel in De Telegraaf of via Blendle