PvdA Gewest Gelderland start Europese verkiezingscampagne in Nijmegen, Paul Tang - EU monitor

EU monitor
Zaterdag 11 juli 2020
kalender

PvdA Gewest Gelderland start Europese verkiezingscampagne in Nijmegen, Paul Tang

De Grote Markt in Nijmegen
datum 3 mei 2019 19:00 - 21:30
plaats Nijmegen
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, A.M. (Agnes) Jongerius i, P.J.G. (Paul) Tang i, K. (Kati) Piri i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn pas nét achter de rug. Toch gaan we direct opnieuw aan de slag! Op 23 mei zijn immers de Europese verkiezingen. Meer dan ooit zijn deze van belang. In heel Europa zien we dat populistische partijen aan terrein winnen. Daar zullen wij - de PvdA - een hoorbaar geluid tegenover moeten stellen. In het kielzog van Frans Timmermans, Agnes Jongerius, Paul Tang en Kati Piri moeten we keihard campagne gaan voeren! Om ervoor te zorgen dat iedereen goed geïnformeerd; en vol enthousiasme de straat op kan, heeft de PvdA-Nijmegen, twee activiteiten in het vooruitzicht. Natuurlijk zijn ook leden die niet uit Nijmegen komen van harte welkom!

De PvdA in Europa - Agnes Jongerius

Niemand minder dan Agnes Jongerius komt op maandag 15 april naar Nijmegen. Zij zal met ons in gesprek gaan over verschillende thema’s.

Wat heeft de PvdA de afgelopen jaren in Europa gedaan, wat wil de PvdA de komende jaren bereiken?

Wat gaan wij doen op belangrijke thema’s als oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt, belastingen voor multinationals, duurzaamheid en vluchtelingenopvang? Op al deze thema’s gaan we mel elkaar, en met Agnes \Jongerius in gesprek.

Wat: de PvdA in Europa

Waar: Thiemeloods (Leemptestraat 34, 6512 EN, Nijmegen

Wanneer: maandag 15 april om 19.00 uur

Campagne Kick-off - Paul Tang

Het officiële startschot voor de campagne vindt plaats op vrijdag 3 mei. Paul Tang haalt de trekker over.

Onder diens bevlogen leiding luiden we de campagneperiode in. Het belooft vooral een gezellige avond te worden, waarop het belang van de EU, de PvdA en een goede campagne centraal staat. Op deze avond hebben we voor iedereen flyers en posters, zodat de hele stad Nijmegen kan zien dat wij staan voor een zeker, en een sterk Europa.

Wat: Campagne Kick-off

Waar: Café Samson (Houtstraat 4, 6511 JN, Nijmegen)

Wanneer: woensdag 3 mei, inloop om 19.00; start 19.30 uur

DOE MEE!!

Tot slot: een campagne organiseren doe je niet alleen. De afdeling Nijmegen is met het voorbereidende werk bezig, en kan daar zeker nog wat hulp bij gebruiken! Wil jij de campagne mee organiseren en zorgen dat de PvdA op de kaart komt? Stuur dan een e-mail naar Nijmegen@Pvda.nl

Met vriendelijke groeten,

Jop Tangelder,

Voorzitter PvdA Nijmegen


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...