Europese Financiële Verkiezingsdebat 2019, Den Haag - EU monitor

EU monitor
Donderdag 24 september 2020
kalender

Europese Financiële Verkiezingsdebat 2019, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen

Op dinsdag 7 mei organiseren de NVB, NVP, Dufas, Adfiz en het Verbond van Verzekeraars het ‘Europese Financiële Verkiezingsdebat 2019’, in aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei.

Onder de deelnemers zijn onder andere lijsttrekkers als Sophie in ’t Veld (D66) en Arnout Hoekstra (SP) en kandidaten Paul Tang (PvdA), Caroline Nagtegaal (VVD), Sabine Klok (GroenLinks) en Auke Zijlstra (PVV). Zij zullen, onder leiding van moderator Charles Groenhuijsen, met elkaar in debat gaan over twee thema’s die van groot belang zijn voor de toekomst van de financiële sector: duurzaamheid en innovatie.

U kunt zich nog aanmelden door een mail te sturen naar financieleverkiezingsdebat2019@gmail.com.

Het aantal plekken is beperkt! Aanvang is 12:00 uur. Het debat eindigt om 14:30 uur.


1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College i worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...