De Grote Europashow met De Kiesmannen, Amsterdam - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 26 januari 2021
kalender

De Grote Europashow met De Kiesmannen, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 mei 2019 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans i e.a.
organisatie De Balie i

Let op- dit programma vindt plaats in Maastricht! De Italianen willen alleen maar spenden, de Polen en Hongaren breken de rechtsstaat af en de Britten gaan weg. Tegelijkertijd roept Macron op tot een Europese Renaissance, wordt Rutte steeds enthousiaster over Europese samenwerking en wil Frans Timmermans zelfs president van de Europese Commissie worden.

Op 23 mei zijn volgens velen de belangrijkste Europese Verkiezingen ooit. Vroeger stond de EU voor vrede en veiligheid; maar nu? Heb jij enig idee welke kant we op moeten gaan? Of heb je eigenlijk geen idee hoe het allemaal in elkaar zit?

Maastricht, Working on Europe & De Balie presenteren: de Grote Europashow. Stap samen met de Kiesmannen het Europese experiment in, ontrafel het Europese verhaal en verken welke kant het op moet met dit enorme project dat geen duidelijke richting lijkt te hebben.

De Kiesmannen loodsen je door de Brusselse jungle: waarom bestaat de EU? Hoe werkt de EU? Waar kan je op stemmen en welke koers kiezen de verschillende partijen op thema’s als klimaat, migratie en de toekomst van de EU? In één avond sleuren de Kiesmannen je tijdens een interactieve verkiezingsshow vol verrassingen door het politieke moeras, zodat jij op 23 mei geïnformeerd het stemhokje in kan stappen.

De Kiesmannen zijn twee Amsterdamse vrienden (Dylan Ahern & Jochem Jordaan). Na eerdere uitverkochte verkiezingsshows in o.a. Paradiso Amsterdam en de Stadsschouwburg Groningen gaan ze nu op tournee door heel Nederland om jongeren te mobiliseren voor de Europese Verkiezingen. Op 9 mei stelen de Kiesmannen de show in La Bonbonnière, want ook in Maastricht werken we aan Europa!

#ProveThemWrong

Tijdens de vorige Europese verkiezingen van 2014 ging slechts 18% van de Nederlandse jongeren stemmen. Dat moet dit jaar anders. Let’s #ProveThemWrong.

Dit programma is een samenwerking tussen Maastricht, Working on Europe & De Balie.

Maastricht, Working on Europe (MWOE) is een ‘Werkplaats voor alle Europeanen’, waar we samen werken aan een beter Europa. MWOE is een initiatief van de Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en Maastricht University.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...