Bijeenkomst over de toekomst van het multilaterale handelssysteem en WTO met Internationaal, Den Haag - EU monitor

EU monitor
Vrijdag 25 september 2020
kalender

Bijeenkomst over de toekomst van het multilaterale handelssysteem en WTO met Internationaal, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Bijeenkomst over de toekomst van het multilaterale handelssysteem en WTO met Internationaal

datum: 25 november 2019 18:30

plek:

Bijeenkomst over het internationale handelssysteem en de toekomst van de WTO

Op maandagavond 25 november organiseren TNI en Liberal International Group Netherlands een bijeenkomst over het internationale handelssysteem en de toekomst van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) ten tijde van ‘trade wars’.

Hoofdspreker is professor Ernst-Ulrich Petersmann, emeritus hoogleraar aan het European University Institute in Florence en deskundige op het gebied van de handelsrecht en de WTO. Hij heeft jarenlang gewerkt voor het geschillenbeslechtingsmechanisme van de WTO.

Prof. Petersmann zal een lezing geven met de titel ‘The disintegration of the world trading system: how should Europe respond to the WTO governance crises?’

Aansluitend gaan we in gesprek met een deskundig panel over recente ontwikkelingen. Aan dit expert-panel zullen deelnemen:

Ernst-Ulrich Petersmann emeritus hoogleraar EUI Florence en WTO-deskundige

Carlo Trojan voormalig SG van de Europese Commissie en EU Ambassadeur bij WTO

Sandra Phlippen Chief Economist ABN AMRO

Marhijn Visser VNO-NCW

Sven Koopmans Tweede Kamerlid voor de VVD en woordvoerder Buitenlandse Zaken

Locatie: Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI), Prinsessegracht 23, Den Haag

Tijdstip: 19.00-21.30u (inloop vanaf 18.30u). Na afloop is er een borrel.

De voertaal van de bijeenkomst is Engels.

Aanmelden kan via mijnVVD. Geen VVD-lid? Stuur een mail naar secretaris@internationaal.vvd.nl om je aan te melden. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je daarom snel aan!


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...