Het Land van Aankomst, Haarlem - EU monitor

EU monitor
Zondag 26 januari 2020
kalender
Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 februari 2020 20:15 - 22:30
plaats Haarlem
locatie Stadsschouwburg Toon locatie
aanwezigen P.H.M. (Paul) Scheffer e.a.
organisatie Haagsch College

Het Land van Aankomst

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert

In zijn essay ‘Het multiculturele drama’ liet Paul Scheffer zien hoe er in ons land langs elkaar heen wordt geleefd. Het leidde toen voor een grote nationale discussie.

Nu, 20 jaar later, domineren identiteits- en migratievraagstukken nog steeds -en misschien wel meer dan ooit- het maatschappelijk debat. Hoe moeten we omgaan met ons slavernijverleden? En waar staat de populariteit van Thierry Baudet voor?

Paul Scheffer trekt met dit college door het land om aan de hand van de recente geschiedenis in Nederland, Europa en Amerika te laten zien hoe migratie onze wereld verandert. Met prachtige filmfragmenten trekt hij parallellen tussen het verleden en de uitdagingen van deze tijd. Ook laat hij zijn publiek vragen stellen over de meest actuele controverses.

Met dit college doet Paul Scheffer een hartstochtelijke poging om bezoekers de huidige impasse rond migratie en identiteit beter te laten begrijpen en te overwinnen.

Paul Scheffer is publicist en hoogleraar Europese Studies. Hij schreef onder andere het essay ‘Het multiculturele drama’ en het boek ‘Het land van aankomst’. Momenteel schrijft hij een wekelijkse column in NRC Handelsblad.


1.

Meer over...