[E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek omzetten RAZ in SO (svp reageren voor donderdag 21 november 16:00 uur (vandaag)), Den Haag

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 21 november 2019 16:00
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
zaal locatie onbekend
toegankelijkheid openbare vergadering
organisatie Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken (EU) i

Van: Commissie EU

Verzonden: donderdag 21 november 2019 10:06

Aan: GC-Commissie-EU

Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - FW: verzoek omzetten RAZ in SO (svp reageren voor donderdag 21 november 16:00 (vandaag))

Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken

Geachte leden,

Hierbij leg ik het onderstaande voorstel van de leden Leijten (SP), Anne Mulder (VVD) en Omtzigt (CDA) aan u voor om het algemeen overleg Raad Algemene Zaken dd 10 december, gepland op dinsdag 26 november 17:30-19:30, om te zetten in een schriftelijk overleg met als inbrengdatum maandag 2 december 13:00.

Indien dit voorstel wordt aangenomen wordt het ministerie verzocht de geannoteerde agenda op donderdag 28 november aan de Kamer te zenden en de beantwoording uiterlijk donderdagochtend 5 december, zodat de Kamer de mogelijkheid behoudt van een eventuele plenaire afronding.

Ik verzoek u mij uiterlijk donderdag 21 november (vandaag) te 16.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht).

Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)

Met vriendelijke groet,

Adjunct-griffier Europese Zaken // griffier CGVS

Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting

De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:

  • 4. 
    Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

-------- Oorspronkelijk bericht --------

Datum: 20-11-19 17:20 (GMT+01:00)

Aan: Commissie EU

Onderwerp: verzoek omzetten RAZ in SO

Geachte griffier,

Mede namens de leden Mulder (VVD) en Omtzigt (CDA), wil ik u verzoeken om het AO RAZ van dinsdag as. om te zetten in een later te houden schriftelijk overleg. Het AO is ver voor de daadwerkelijke RAZ en wij denken dat met een later te houden AO meer zicht is op de agenda van de RAZ.

Met vriendelijke groet,

Renske Leijten

SP Kamerlid Financiën en Europa

  • [E-MAILPROCEDURE] EUZA - FW: verzoek omzetten RAZ in SO (svp reageren voor donderdag 21 november 16:00 (vandaag))

    Te behandelen:

    2019Z22803 Brief van lid/fractie/commissie d.d. 21 november 2019 - R.M. Leijten, Tweede Kamerlid[E-MAILPROCEDURE] EUZA - FW: verzoek omzetten RAZ in SO (svp reageren voor donderdag 21 november 16:00 (vandaag))

    Besluit: Het voorstel om het algemeen overleg Raad Algemene Zaken dd 10 december, gepland op dinsdag 26 november 17:30-19:30, om te zetten in een schriftelijk overleg met als inbrengdatum maandag 2 december 13:00 is aangenomen.

    De volgende fracties met het voorstel ingestemd: VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, SGP. De overige fracties hebben niet gereageerd.

    2019D47307 [E-MAILPROCEDURE] EUZA - FW: verzoek omzetten RAZ in SO (svp reageren voor donderdag 21 november 16:00 (vandaag))

Bijlagen


1.

Commissievergaderingen Tweede Kamer

2.

Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken (EU)

Deze vaste Tweede Kamercommissie i overlegt met de minister van Buitenlandse Zaken en met de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken i over het beleid inzake de Europese samenwerking.

3.

Meer over...