Wet verbod op kolen bij elektriciteitsproductie

Met dank overgenomen van Partij voor de Vrijheid (PVV) i, gepubliceerd op dinsdag 3 december 2019, 15:00.

Vrz,

het voorliggende wetsvoorstel "verbod op kolen bij elektriciteitsproductie" vloeit voort uit de grote groene misleiding.

De westerse mens met haar consumptieve gedrag zou verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde en zou iedereen de misère in sleuren in haar verlangen naar welvaart.

Gewapend met het klimaat akkoord van Parijs heeft de links groene politieke elite zich een instrument toegeëigend om de rijke vooral westerse mens eens flink te kastijden.

Blijkbaar is het leven nog steeds lijden.

Vrz, de politieke elite heeft bedacht dat de aangenomen opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door broeikasgassen. Eén klein deel van deze broekasgassen bestaat uit CO2 en CO2 equivalenten.

Voor het gemak plaats ik deze tijdens mijn betoog onder één noemer en wel CO2.

De mens zou te veel CO2 uitstoten en zou daar mee bijdragen aan de opwarming van de aarde.

Deze regering gaat mee in deze nonsense heeft zich als doel gesteld te streven naar een mondiale beperking van de opwarming van 1,5 graden Celsius. Dit zou gerealiseerd moeten worden door de CO2 emissies zo snel mogelijk te verlagen.

En Nederland loopt weer voorop.

Vrz en als u denkt dat de Europese Commissie erg is.... Dit kabinet is nóg erger en wil ons dwingen tot 49% reductie terwijl de Europese Commissie gaat voor 40%.

Dit met als doel, ik gebruik even de woorden van de Minister, klimaatontwrichting te voorkomen. Vrz, het enige wat ontwricht wordt is onze welvaart, die bewust op achterstand wordt gezet met het waanzinnige doel van 49% CO2 reductie.

Maar ja Rutte III heeft natuurlijk wel de nieuwe klimaat paus Frans Timmermans mogen leveren. Het is maar wat je belangrijk vindt.

Vrz, je kan je afvragen, voor wie zit dit kabinet eigenlijk? In ieder geval niet voor de Nederlandse burger, want die kan zich bont en blauw betalen en over een poosje zitten te blauwbekken in zijn klimaatneutrale woning. En óók niet voor het Nederlandse bedrijfsleven die échte banen creëert en geen gesubsidieerde nep banen.

Zo berekende het Rotterdamse havenbedrijf dat al zo'n €2 miljard aan investeringen in de chemie aan onze neus voorbij gingen. En dit wordt nog meer.

Chemische bedrijven mijden namelijk de Rotterdamse haven met als belangrijkste oorzaak klimaateisen. Zij wijken uit naar de Antwerpse haven die 100 kilometer verder op ligt.

De afbraak van onze chemische industrie, met een omzet van €50 miljard en 44.000 werknemers wordt ingang gezet, door de groene inquisitie met de VVD voorop.

Vrz, het lijkt wel of ze stapelmesjogge zijn geworden!

Vrz, de met subsidies gepamperde NGO Climate Analytics geeft aan in een rapport dat als men wil voldoen aan het akkoord van Parijs, er binnen de EU in 2030 geen kolen meer gebruikt mogen worden voor het opwekken van elektriciteit.

Geen verrassende uitkomst als je je realiseerd dat deze NGO is ingebed in het netwerk van de VN en EU.

Het gevolg is dat de 5 overgebleven kolencentrales in Nederland ontkoold moeten worden, en waarvan één, volgend jaar al op de schroothoop beland.

Het bizarre is dat er wereldwijd honderden nieuwe kolencentrales worden gebouwd.

Vrz, de resterende vier kolencentrales hebben nog even uitstel van executie zolang zij maar biomassa bijstoken.

Terwijl het land op slot zit door Natura2000 gebieden, gaan we de bossen maar gesubsidieerd slopen en af fikken. Met als gevolg: de opname van CO2 wordt verlaagd en de uitstoot van CO2 verhoogd. En dan verbrandt hout ook nog minder efficiënt dan kolen en stoot ook nog méér CO2 uit.

Vrz, kunt u het nog volgen?

Het wordt nog gekker. Op VN- en EU-niveau zijn er internationale afspraken gemaakt die aangeven dat het bij- en mee stoken van biomassa gezien wordt als CO2-neutraal.

Zouden ze nu werkelijk geloven in hun eigen onzin? Als het werkelijk om CO2 reductie zou gaan, zouden ze het verbranden van biomassa echt niet stimuleren.

Mits je met molentjes rond loopt.

Maar kennelijk als de hoge heren en dames iets afspreken is het waar!

En de Minister gaat hier in mee en geeft aan in een kamerbrief van 21 februari 2019 dat houtstook terecht als CO2-neutraal wordt beschouwd, omdat de emissie bij verbranding gelijk is aan wat de vegetatie bij de groei heeft opgenomen uit de lucht, ongeacht de energie-intensiteit van de biomassa.

Vrz, maar waarom geldt dat niet voor steenkool? Steenkool bestaat uit afzettingen van plantenresten die in het verleden zijn gevormd.

Het ruikt allemaal naar willekeur.

Graag een reactie van de Minister.

Vrz, opmerkelijk is dat het IPCC, het leidend lichtend baken voor links groen Nederland, recent heeft erkent dat het onwaarschijnlijk is dat enkel de menselijke CO2 uitstoot opwarming van de aarde veroorzaakt. De allerbelangrijkste, bijna enige oorzaak van klimaatverandering is de zon, en daar hebben we als mensheid geen invloed op.

Vrz, laat het even tot u doordringen , dit verkondigt het IPCC, dat gelieerd is aan de VN.

En het is diezelfde VN die aan de wieg stond van het akkoord van Parijs!

Aan de ene kant wordt ons wijs gemaakt dat de CO2 uitstoot drastisch naar beneden moet en aan de andere kant zegt dezelfde organisatie de mensheid een te verwaarlozen invloed heeft op klimaatverandering.

Vrz, nu het IPCC zelf aangeeft dat het reduceren van CO2 geen zin heeft is dit een uitgelezen kans om het klimaatakkoord zo snel mogelijk te dumpen.

De Minister kan rustig die stekker uit het akkoord van Parijs trekken, want Frans Timmermans zit al op zijn begeerde stoeltje.

De vraag aan de Minister is dan ook : waarom gaat dit kabinet door met deze onzin.

Graag een reactie.

Vrz, we zijn dan gelijk van die claims af, die de Nederlandse belastingbetaler boven het hoofd hangt.

De Duitse de eigenaren van de kolencentrales in de Eemshaven en Tweede Maasvlakte zijn namelijk woest.

Hen werd destijds, notabene door de D66 Minister Brinkhorst die tijdens kabinet Balkenende II de scepter zwaaide over economische zaken, gevraagd om de kolencentrales te bouwen. Dit ter bevordering van onze concurrentie positie.

En de huidige D66 fractievoorzitter Jetten maar trots met zijn duimpie omhoog staan bij de te sluiten Hemweg centrale. Wat een vertoning!

Vrz, dit gezwalk kan ons duur komen te staan. De advocaten van de Duitsers werken aan een claim die kan oplopen tot enkele miljarden.

Ook Vattenfal rekent op compensatie voor het sluiten van de Hemwegcentrale.

En wat de Amerikaanse investeerder Riverstone, die een kolencentrale op de Maasvlakte heeft overgenomen wel eens waar voor een krats van het Franse Engie, nog voor ons in petto heeft is niet duidelijk.

Dat het Ministerie eventuele claims realistisch neemt, blijkt uit het feit dat zij jaarlijks budget reserveert voor de benodigde inhuur van extern juridisch advies en bijstand in

gerechtelijke procedures.

De vraag is: hoe groot is deze reservering? En wat zit er al in de pot? Graag een

reactie van de Minister.

Vrz, het kolenverbod zou leiden tot een bruto CO2 reductie van 18 Mton in Nederland in 2030.

De netto CO2 reductie is een stuk lager, circa 8 Mton. Meer dan de helft lekt namelijk weg naar de Europese elektriciteitmarkt waar Nederland nauw mee verbonden is.

Zo kunnen de bruinkool centrales in Duitsland lekker door snorren en óók Nederland voorzien van, ik noem het maar even, "bruine" stroom. Nederland is immers sterk verbonden aan de Duitse elektricteitmarkt.

En onze kolencentrales moeten sluiten en de bijbehorende banen vernietigd.

En zo gaan we van steenkool naar bruinkool. En deze "bruine"stroom, kan gewoon het Nederlandse net opstromen. We hebben immers vrij verkeer van goederen.

De vraag aan de Minister is dan ook, is deze constatering juist?

En geldt dat dan ook voor gas, zodat de Nederlandse huishoudens helemaal niet van het gas afgesloten kunnenworden?

Graag een reactie van de Minister.

Vrz, het gaat niet om CO2, het gaat niet om klimaatverandering.

Het gaat om een cultuurverandering, om verdeling van welvaart, om verlies van vrijheid, om controle over de samenleving.

Onze manier van leven,onze welvaart is afhankelijk van goedkope energie.

Door over te gaan op een inefficiënte energie opwekking wordt onze productie inefficiënter en dat gaat gepaard met verlies aan welvaart.

Het klimaatakkoord van Parijs heeft niets met wetenschap te maken, maar met een extreem linkse ideologie van samen delen en samen arm.

En dit wetsvoorstel werkt mee aan de afbraak van de welvaart in Nederland.

Met dank aan de VVD, CDA, D66, CU en al hun links groene gedogers.