Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) - Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35350 XVII - Wijziging begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2019 (Najaarsnota) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel 35350 XVII Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)
Document­datum 05-12-2019
Publicatie­datum 05-12-2019
Kenmerk 35350-XVII, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35350-XVII Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

nr. Lijst van vragen en antwoorden

Vastgesteld

De algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (35350-XVII).

De daarop door de minister gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Voorzitter van de commissie,

De Roon

Adjunct-griffier van de commissie,

Meijers

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Welke kosten heeft uw ministerie in 2018 en 2019 gemaakt ten behoeve van (leden van) het Koninklijk Huis? Bijvoorbeeld voor ondersteuning van een speciaal gezantschap? Welk bedrag is voor dergelijke uitgaven ten behoeve van (leden van) het Koninklijk Huis precies gereserveerd in uw begroting van 2020?

2

Kunt u een integraal overzicht geven van alle verplichtingen die in 2019 zijn, of nog worden, aangegaan die in de komende jaren (dus na 2019) nog leiden tot kasuitgaven?

3

Welk deel van de in 2019 aangegane en nog aan te gane verplichtingen leiden in 2019 tot uitgaven? Welk deel van deze verplichtingen leidt in de komende jaren (dus na 2019) nog tot kasuitgaven?

4

Waarom wordt de onderuitputting in artikel 1.2 niet besteed in hetzelfde artikel? Wat is hierbij de overweging?

3

5

Kunt u toelichten en kwantificeren in hoeverre de verlaging van het uitgavenbudget te wijten is aan de verschillende genoemde oorzaken?

3

6

Kunt u toelichten waarom de verlaagde uitgaven voor de Development Accelerator niet gereserveerd worden om meer programma’s binnen dit fonds te financieren? Wat is hierbij de overweging?

3

7

Kunt u toelichten aan welke humanitaire noden u refereert? Wat is de beoogde verhoging van de bijdragen aan de verschillende genoemde organisaties en fondsen?

3

8

In hoeverre zal de verhoging van het budget ten goede komen aan opvang van vluchtelingen?

3

9

Op welke wijze bent u voornemens de Kamer te informeren over de wijze van invulling van het budget voor begrotingsartikel 5.4?

3

10

Wat is de reden dat het Challenge Fund voor Youth Unemployment later is gestart dan gepland? Wat gebeurt er met het bedrag dat daardoor minder is uitgegeven?

3

11

Kunt u de genoemde tegenvallers in de uitvoering van activiteiten van de posten Kabul (Afghanistan), Kampala (Oeganda) en Juba (Zuid-Soedan) nader toelichten? Wat is er bij die activiteiten tegengevallen en hoe is dat gebeurd?

3

12

Naar welke opdrachten gaat de additionele 10.35 miljoen euro onder de regel "marktontwikkeling in het kader van private sector development"?

5

13

Heeft Nederland al eerder bijgedragen aan Affirmative Finance Action for Women in Africa (AFAWA)? Zo ja, wanneer en hoeveel?

6

14

Kunt u nader toelichten waarom de bijdrage aan het VN Bevolkingsfonds UNFPA in de 2e suppletoire begroting daalt met 12.9 miljoen euro?

8

15

Naar welke organisaties gaat de extra 8.0 miljoen euro onder de regel "vrouwenrechten en keuzevrijheid"?

8

16

Wat is er gebeurd waardoor de identificatie van nieuwe activiteiten onder artikel 3 "Sociale vooruitgang" vertraging heeft opgelopen?

9

17

Kunt u toelichten op welke wijze de Kamer wordt geïnformeerd over de mogelijke bijdrage aan de United Nations Relief Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), conform de toezegging die u hier eerder over heeft gedaan?

11

18

Kunt u toelichten hoe er een negatief bedrag is ontstaan op artikel 5.4 en wat de effecten en mogelijke gevolgen hiervan zijn op de eindbalans, alsmede de begroting 2020?

13

Totaallijst feitelijke vragen Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2019 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (35350-XVII-0) 2/2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.