35254, nr. 7 - Amendement Beckerman over verhogen van de inkomensgrens voor toewijzing van een sociale huurwoning - Wijziging van de Woningwet (wijzigingen maximale huursomstijging en lokale mogelijkheid hoger percentage)

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging van de Woningwet (wijzigingen maximale huursomstijging en lokale mogelijkheid hoger percentage) werd op 11 december 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Het amendement verhoogt de inkomensgrens voor toewijzingen van sociale huurwoningen naar anderhalf keer modaal inkomen (55.000 euro per jaar). De inkomensgrens is voor een aantal jaren tijdelijk uitgebreid, maar dat komt per 2021 te vervallen. Dit amendement beoogt de inkomensgrens structureel te verhogen. De huidige inkomensgrens is te beperkt en zorgt voor eenzijdige wooncomplexen en buurten. Daarnaast vallen op dit moment veel mensen met een gemiddeld inkomen tussen wal en schip omdat zij teveel verdienen voor een betaalbare huurwoning en te weinig hebben voor een koophuis.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 11 december 2019, amendement, nr. 7     KST352547
Amendement Beckerman over verhogen van de inkomensgrens voor toewijzing van een sociale huurwoning
 

2.

Dossier