Videoconferentie van de ministers van Telecommunicatie

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 5 juni 2020
plaats 5 juni 2020
organisatie Raad Vervoer, Telecommunicatie en Energie (TTE) i

Voornaamste agendapunten

Het Kroatische voorzitterschap zal een informele video­conferentie van de EU-ministers van Telecommunicatie organiseren om de prioriteiten voor de digitale sector in de nasleep van de COVID-19-uitbraak te bepalen.

Tijdens de conferentie zullen de ministers zich beraden over de geleerde lessen en de rol van de digitale sector tijdens de COVID-19-crisis, om de prioritaire acties voor het herstel van de sector te bepalen. Zij zullen bespreken hoe de EU en de lidstaten ertoe kunnen worden gebracht meer te investeren in connectiviteit, data en digitale technologieën, zoals artificiële intelligentie.

De ministers zullen ook bespreken hoe het mondiale concurrentie­vermogen van de EU kan worden veiliggesteld en de digitale soevereiniteit kan worden verbeterd.

Onder "diversen" krijgen de ministers de volgende presentaties:

1.

Officiële agenda


2.

Raadsvergadering

3.

Raad Vervoer, Telecommunicatie en Energie (TTE)

De raadsformatie i Vervoer, Telecommunicatie en Energie (TTE) bestaat uit de ministers (of staatssecretarissen) van verkeer, energiebeleid, telecommunicatie en/of economische zaken. De ministers van vervoer komen gewoonlijk 4 keer per jaar bijeen, de ministers van energie 3 of 4 keer per jaar en de ministers van telecommunicatie 2 maal per jaar. Ook informele bijeenkomsten zijn mogelijk. Namens Nederland sluit doorgaans minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers i (VVD) of minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens i (VVD) aan.

Deze Raad werkt aan de uitvoering van de EU-doelstellingen op het gebied van vervoer, tele­communicatie en energie: het creëren van moderne, concurrerende en efficiënte markten en infrastructuren en van trans-Europese vervoer-, communicatie- en energienetten.

4.

Meer over...