Videoconferentie van de ministers van Energie, Online

De letters WWW staan op het scherm
Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 juni 2020
locatie Online Toon locatie
organisatie Raad Vervoer, Telecommunicatie en Energie (TTE) i

Voornaamste agendapunten

Livestreaming

Livestreaming

15 juni 2020

  • 13:00 Persconferentie

Planning onder voorbehoud

Het Kroatisch voorzitterschap houdt een informele videoconferentie met de ministers van Energie om te spreken over de energiesector­gerelateerde aspecten van zowel het economisch herstel na de COVID-19-pandemie als de Europese Green Deal. Deze zal gaan over het voorgestelde herstelplan en meer in het bijzonder over de vraag hoe de instrumenten van dit plan kunnen worden ingezet ten behoeve van innovatieve technologische oplossingen in de energiesector.

Tijdens de videoconferentie van 28 april 2020 wisselden de ministers van Energie van gedachten over de maatregelen binnen de energiesector ter bestrijding van de gevolgen van de COVID-19-uitbraak. De ministers benadrukten toen dat de energiesector in belangrijke mate kan bijdragen aan een duurzaam herstel van de economie van de EU.

Onder agendapunt "diversen" komt de Europese Commissie een update geven over de stand van de nationale energie- en klimaatplannen en informeert Litouwen de ministers over nucleaire veiligheid in de omliggende regio.

Tot slot stelt het aantredende Duitse voorzitterschap zijn werkprogramma op het gebied van volksgezondheid voor.

1.

Officiële agenda


2.

Raadsvergadering

3.

Raad Vervoer, Telecommunicatie en Energie (TTE)

De raadsformatie i Vervoer, Telecommunicatie en Energie (TTE) bestaat uit de ministers (of staatssecretarissen) van verkeer, energiebeleid, telecommunicatie en/of economische zaken. De ministers van vervoer komen gewoonlijk 4 keer per jaar bijeen, de ministers van energie 3 of 4 keer per jaar en de ministers van telecommunicatie 2 maal per jaar. Ook informele bijeenkomsten zijn mogelijk. Namens Nederland sluit doorgaans minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers i (VVD) of minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens i (VVD) aan.

Deze Raad werkt aan de uitvoering van de EU-doelstellingen op het gebied van vervoer, tele­communicatie en energie: het creëren van moderne, concurrerende en efficiënte markten en infrastructuren en van trans-Europese vervoer-, communicatie- en energienetten.

4.

Meer over...