Jeugd voor de toekomst van Europa: schrijf je in voor EYE2020 - EU monitor

EU monitor
Vrijdag 3 april 2020
kalender

Jeugd voor de toekomst van Europa: schrijf je in voor EYE2020

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP)†i, gepubliceerd op vrijdag 13 maart 2020.

Neem deel aan het EYE2020-evenement in Straatsburg en help samen met andere jonge Europeanen het Europa van de toekomst vorm te geven.

Ben jij jong en gepassioneerd over het klimaat, mogelijkheden voor jonge mensen en de toekomst van Europa? Lees dan snel verder!

Elke twee jaar komen duizenden jonge Europeanen samen in Straatsburg voor het Europees Jongerenevenement (EYE) om hun ideeŽn uit te wisselen over de toekomst van Europa. EYE geeft jongeren de kans om gehoord te worden in de Europese democratie. Er wordt verwacht dat 9000 Europeanen tussen 16 en 30 jaar zullen deelnemen, om hun ideeŽn over de toekomst van Europa te bespreken met EuroparlementariŽrs en andere Europese beleidsmakers.

Dit jaar zal de 4de editie plaatsvinden op 29-30 mei 2020 in Straatsburg. Het thema is ďde toekomst is nuĒ, met op het programma klimaat, migratie, brexit, onderwijs, technologie en gezondheid. Verder staan er nieuwe initiatieven op het programma zoals sportactiviteiten en een speciaal evenement voor jonge journalisten.

De ideeŽn die tijdens het evenement worden voorgelegd zullen worden samengebundeld in een verslag aan EuroparlementariŽrs. De meest invloedrijke ideeŽn zullen worden besproken en voorgesteld aan parlementaire commissies tijdens ďjeugdhoorzittingenĒ in de herfst van 2020.

Inschrijven

Om deel te nemen aan EYE2020, kan je je inschrijven van 10 januari tot 29 februari 2020. Wat moet je doen? Vorm een groep van minstens 10 deelnemers en vul het online formulier in.

Het evenement is toegankelijk voor alle Europeanen tussen 16 en 30 jaar. Deelname is gratis, maar deelnemers staan zelf in voor mogelijke reis-, overnachtings- en maaltijdkosten.

Instagram fotowedstrijd

Doe mee aan onze Instagram fotowedstrijd en wie weet win je een uitnodiging voor het evenement.

Deel een foto met de slogan ďde toekomst is nuĒ, tag @europeanparliament, @ep_eye en voeg de hashtag #eye2020 toe. Vertel ons wat jij belangrijk vindt en waarop de EU de aandacht moet vestigen. Voorbeelden vind je hier.

We zullen vier winnaars kiezen ťn er zal een vijfde winnaar zijn op basis van de meest gelikete foto - gekozen uit de wekelijkse regrams op het profiel van het Europees Parlement†i. De vijf winnaars zullen worden uitgenodigd op EYE2020 in Straatsburg.

De fotowedstrijd loopt van 10 januari tot 2 maart 2020. Meer informatie over de regels vind je op de Instagrampaginas van het EYE evenement en het Europees Parlement.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20191127STO67512