Loop de Women’s March met ons mee!, Amsterdam

datum 8 maart 2020 12:15
plaats Amsterdam
locatie ’t Nieuwe Kafé Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos i, E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, K.A.E. (Kirsten) van den Hul i, V.E.R. (Vera) Tax i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Loop op 8 maart samen met Lilianne, Kirsten, Mei Li en Vera mee met de Women’s March!

Al meer dan een eeuw strijdt de PvdA voor gelijke behandeling van man en vrouw. Er is veel bereikt dankzij de onvermoeibare inzet van bijvoorbeeld Suze Groeneweg, Joke Smit en Corry Tendeloo. Maar de emancipatie van vrouwen is nog niet voltooid.

Wereldwijd zijn vrouwen nog steeds slachtoffer van onderdrukking, discriminatie, seksueel geweld. Daarom lopen Lilianne Ploumen, Kirsten van den Hul, Mei Li Vos, Vera Taks, Luna Koops (JS) en de Rooie Vrouwen mee met de Women’s March op 8 maart. Join them!

Verzamelpunt en tijd

Om 12:15 verzamelen we voor ’t Nieuwe Kafé op de Dam.

Signs en protestborden

Maak zelf een bordje of zoek er eentje uit die wij hebben gemaakt. Er zijn er genoeg!


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...