Parlement bereidt maaltijden voor daklozen en mensen met vitale beroepen - EU monitor

EU monitor
Donderdag 2 juli 2020
kalender

Parlement bereidt maaltijden voor daklozen en mensen met vitale beroepen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 15 april 2020.

EP-voorzitter Sassoli i: Maaltijden voor daklozen en mensen die een sleutelberoep uitoefenen is een "goed voorbeeld van gezond verstand van het Parlement"

De voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, heeft vandaag een bezoek gebracht aan de keukens van het Parlement. De keukens werden heropend om meer dan 1.000 maaltijden per dag te bereiden en vervolgens uit te delen aan daklozen, hulpbehoevenden en verplegend personeel dat instaat voor de verzorging van Covid-19-patiënten. De voorzitter beschreef het initiatief als 'een goed voorbeeld van gezond verstand van het Parlement'.

Gisteren zijn er al 500 maaltijden uitgedeeld. De distributie gebeurt in samenwerking met de volgende verenigingen: Resto du Coeur Saint Gilles, Douche FLUX, Croix Rouge en CPAS Elsene.

Het Parlement zal ook een deel van het wagenpark ter beschikking stellen om de maaltijden te verdelen en om artsen, verplegend personeel en maatschappelijke werkers te vervoeren tussen hun woonplaats en de ziekenhuizen in de regio.

Beelden van het bezoek van voorzitter Sassoli aan de keukens van het Parlement zijn hier beschikbaar.