Het Wilde Westen, of beter: het Wilde Oosten.

Met dank overgenomen van J.W.M. (John) Kerstens i, gepubliceerd op vrijdag 17 april 2020.

Vanochtend opende BNR met het bericht dat niet China, maar Nederland zelf in de fout ging toen vorige maand maar liefst een zending van 600.000 mondkapjes moest worden afgekeurd. Het ministerie was vergeten te checken of het bedrijf waarmee men zaken deed wel gecertificeerd was. En testte de bestelde mondkapjes bovendien niet.

In de uitzending heb ik aangegeven dat genoeg èn goede beschermingsmiddelen cruciaal zijn voor de mensen die in de zorg werken. Zo kunnen ze hun werk veilig doen, raken ze niet besmet en besmetten ze ook geen anderen.

In de uitzending heb ik aangegeven dat genoeg èn goede beschermingsmiddelen cruciaal zijn voor de mensen die in de zorg werken

Overigens is het een feit dat de ‘mondkapjesbusiness’ inmiddels een op hol geslagen markt is, een beetje het Wilde Westen (of Oosten). Met materiaal dat soms ondeugdelijk is en leveranciers die niet altijd deugen. Toch mag snelheid niet ten koste gaan van zorgvuldigheid. Ook daarmee zet je immers levens op het spel.

Overigens is het een feit dat de ‘mondkapjesbusiness’ inmiddels een op hol geslagen markt is, een beetje het Wilde Westen (of Oosten)

Teruglezen en -luisteren? Klik hier!