Webinar IV: een nieuw sociaal contract

Met dank overgenomen van P.J.G. (Paul) Tang i, gepubliceerd op maandag 4 mei 2020, 2:17.

Op donderdag 7 mei vindt de vierde editie plaats van de webinarreeks: ‘Solidariteit of ieder voor zich?’. Deze editie gaat over de positie van bedrijven, die geen steun zonder voorwaarden mogen ontvangen. Welke keuzes moet de overheid maken rond steun aan bedrijven?

Voor de crisis kregen veel bedrijven de winst, en de samenleving de rekening, op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid, flexwerkers en ongelijkheid. Na de crisis moet er een nieuw sociaal contract gesloten worden met bedrijven. Doel is om bedrijven er weer voor de samenleving te laten zijn, nu de samenleving de bedrijven helpt door deze crisis te komen. Met Anne-Marie Rakhorst en Frank Heemskerk bespreken we in een panel onder moderatie van Paul Tang de keuzes die voorliggen, en de situatie van dit moment.

Meld je hier aan

Anne-Marie Rakhorst was Zakenvrouw van het jaar in 2000. Sindsdien is ze naast ondernemer ook investeerder en publicist, waarbij ze mensen in beweging zet richting een duurzame economie en leefomgeving. Onder andere met het platform duurzaamheid.nl, dat samen met bedrijven, organisaties, experts, overheden en particulieren Nederland verder wil verduurzamen.

Frank Heemskerk was Executive Director bij de World Bank van 2013-2018. Hij is docent Geo-Economics aan de Universiteit Leiden, en huidig Secretary-General van de European Round Table for Industry (ERT). Als politicus was Heemskerk Kamerlid voor de Partij van de Arbeid, en staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet Balkenende IV. In die rol was hij onder andere verantwoordelijk voor Telecom, IT, SME’s.

Vragen vooraf stellen kan hieronder in de opmerkingen, via mail (paul.tang@ep.europa.eu), via Facebook of via Telegram (teamtang).

Kijk hier eerdere edities terug

Webinar I: Europese economie tijdens en na corona

Kijk terug

Webinar II: Hoe helpen we bedrijven de crisis door?

Kijk terug

Webinar III: Wie betaalt de rekening van de Coronacrisis?

Kijk terug

4 mei 2020

Dit bericht delen

TweetShare on Twitter Share on WhatsAppShare on WhatsApp Share on FacebookShare on Facebook Share on LinkedInShare on LinkedIn

Post navigation

PreviousPrevious post:Webinar III: Wie betaalt de rekening van de Coronacrisis?

Gerelateerde berichten

Webinar III: Wie betaalt de rekening van de Coronacrisis?

17 april 2020

Webinar II: Hoe helpen we bedrijven de crisis door?

14 april 2020

Webinar I: Europese economie tijdens en na corona

7 april 2020

De digitale tegenrevolutie kan vandaag beginnen

19 februari 2020

Geef een reactie Reactie annuleren

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reactie

Naam * Email * Website

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Post comment

Zoeken

Search:

Tweets by Paul Tang