Op de agenda in Brussel: EU-top, geneesmiddelen, CO2-uitstoot

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 13 juli 2020, 8:00.

Voorzitter David Sassoli i zal op vrijdag het standpunt van het Parlement i uiteenzetten over de volgende EU i-meerjarenbegroting en de EU-top i.

De voorzitter zal op vrijdag 17 juli het standpunt van het Europees Parlement over de begroting en het EU-herstelplan uitleggen aan EU-leiders. Op dinsdag zal de contactgroep van het meerjarig financieel kader (MFK) en eigen middelen de voorstellen bespreken die de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel i vorige vrijdag voorgelegd heeft.

De milieucommissie (ENVI) zal dinsdag stemmen over een verslag rond het tekort aan geneesmiddelen in de EU - een probleem dat erger werd door de coronapandemie - en de nood aan een EU-respons. Er zal ook een hoorzitting komen over het waarborgen van vaccins voor EU-burgers.

Op dinsdag zal ENVI stemmen over de aanpassing van de EU-regels rond de uitstoot van commerciële en lichte passagiersvoertuigen.

Op donderdag zal de commissie burgerlijke vrijheden (LIBE) over een verslag stemmen dat de Commissie oproept om de rechtstaat in Polen te bekijken - met name het kiessysteem, rechterlijke onafhankelijkheid en grondrechten - en om hierover actie te ondernemen.

Op maandag zal de economische commissie (ECON) de recente ontwikkelingen rond digitale heffing bespreken met vertegenwoordigers van OECD en de Commissie.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20200708STO82905