Q&A Gert-Jan Segers over mondkapjes, het vaccin en de coronamaatregelen

Met dank overgenomen van ChristenUnie (CU) i, gepubliceerd op vrijdag 21 augustus 2020, 21:02.

Als ChristenUnie krijgen we iedere dag een enorme hoeveelheid reacties en vragen binnen over alles wat er in de politiek speelt. Het is zóveel dat het ons lang niet altijd lukt om al die vragen te beantwoorden. Het is dus voortdurend zoeken naar hoe we jullie zo goed mogelijk kunnen laten weten dat we jullie reacties zien en hoe we zo goed mogelijk vragen kunnen beantwoorden.

Vandaag proberen we wat nieuws. In deze video wil ik op een paar vragen over corona die vaak binnenkwamen uitgebreid ingaan. Vragen over vaccins, over de zogenaamde ‘coronawet’, over mondkapjes en over wat eigenlijk het doel is van alle genomen maatregelen.

Naast deze video, waarin ik dus maar een paar vragen beantwoord, openen we op onze eigen website een pagina waar we de komende tijd antwoord geven op veelgestelde corona-vragen. Daar staan nu nog maar een paar vragen en antwoorden op, maar die vullen we dus verder aan.

Nogmaals: het zal ons nooit lukken álle vragen te beantwoorden. Maar als volksvertegenwoordiger voel ik wel de plicht jullie zoveel mogelijk te delen van de afwegingen die we als ChristenUnie maken en de intenties die we hebben.

(De lijst met veel gestelde vragen vind je hier: https://www.christenunie.nl/veelgestelde-vragen-over-de-coronacrisis)