Farid Azarkan voorgedragen als lijsttrekker DENK

Met dank overgenomen van DENK i, gepubliceerd op dinsdag 8 september 2020, 15:02.

Farid Azarkan is vandaag door het bestuur van DENK voorgedragen als lijsttrekker van DENK voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Farid Azarkan is de enige kandidaat voor het DENK-lijsttrekkerschap. Er hebben zich geen andere kandidaten gemeld.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 september zal het lijsttrekkerschap van Azarkan door de leden worden bekrachtigd.

Metin Çelik, voorzitter DENK:

“Wij zijn verheugd dat we Farid Azarkan kunnen voordragen als lijsttrekker. Met Azarkan hebben we een fantastische aanvoerder van onze partij. Hij is een scherp debater, een voorvechter voor gelijke kansen en een ervaren politicus die de waarden van DENK overtuigend uitdraagt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met Azarkan onze beweging naar nieuwe successen zullen leiden.”

Farid Azarkan:

“Ik accepteer met trots, verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef de voordracht voor het lijsttrekkerschap. Ik ben enorm vereerd en zeer gemotiveerd om samen met alle DENK’ers te bouwen aan de nieuwe fase van onze beweging. We moeten voorkomen dat de coronacrisis leidt tot nog meer ongelijkheid, discriminatie en armoede. Ik zal onophoudelijk strijden voor gelijke kansen voor alle Nederlanders en tegen extreemrechtse polarisatie waardoor groepen Nederlanders in de verdrukking komen. Zeker in deze tijd waarin xenofobie en rechtsextremisme een gevaar vormen voor ons Nederland.”