Verzoek inzake uitvoering motie Van Nispen/Van Wijngaarden over een meldpunt voor slachtoffers van sektes (35570-VI-54) - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2021

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek inzake uitvoering motie van de leden Van Nispen en Van Wijngaarden over een meldpunt voor slachtoffers van sektes (35570-VI-54)
Document­datum 18-01-2021
Publicatie­datum 18-01-2021
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Van: Bax, M.

Verzonden: maandag 18 januari 2021 15:31 Aan: Commissie J&V CC: Nispen, M. van Onderwerp: Rondvraagpunt pv

Geachte griffie,

Namens Michiel van Nispen wil ik graag verzoeken het volgende punt aan de rondvraag van de eerst volgende procedurevergadering toe te voegen.

Bij de behandeling van de begroting voor het jaar 2021 heeft de Kamer met een overgrote meerderheid de motie van de leden Van Nispen en Van Wijngaarden over een meldpunt voor slachtoffers van sektes (35570-VI-54) aangenomen. Tot op heden is de Kamer niet geïnformeerd over de uitvoering van deze motie. Het lid Van Nispen zou daarom de commissie willen vragen om het kabinet te verzoeken de Kamer te informeren over de stand van zaken en de planning over het uitvoeren van deze motie om slachtoffers van sektes beter op te kunnen vangen.

Met vriendelijke groet,

Mede namens Michiel van Nispen,

Martijn Bax

Beleidsmedewerker justitie SP Tweede Kamerfractie


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.