M. (Martijn) Grevink

foto M. (Martijn) Grevink
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: VVD
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Martijn Grevink (1973) is sinds 23 augustus 2022 lid van de VVD-Tweede Kamerfractie. Hij heeft tien jaar als juridisch adviseur in het bedrijfsleven gewerkt. Sinds enkele jaren werkte hij als beleidsadviseur bij de Europese Commissie in Brussel. De heer Grevink houdt zich als Kamerlid bezig met economische zaken (investeringsbeleid), post en telecom.

VVD
in de periode 2022-heden: lid Tweede Kamer

1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Vlissingen, 4 december 1973

2.

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie)

3.

Hoofdfuncties/beroepen (4/8)

  • beleidsadviseur Europese Commissie, directoraat-generaal Steunprogramma structurele hervormingen, van oktober 2019 tot mei 2021
  • beleidsadviseur Europese Commissie, directoraat-generaal Financiële stabiliteit, financiële diensten en Kapitaalmarktunie, vanaf mei 2021
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 23 augustus 2022 tot 6 september 2022
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 6 september 2022

tijdelijke vervanging Kamerlid
  • Verving op grond van artikel X van de Kieswet vanaf 23 augustus 2022 tot 6 september 2022 tijdelijk Ockje Tellegen als Tweede Kamerlid

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Wetenswaardigheden

verkiezingen
  • Was in 2019 kandidaat voor de VVD bij de Europese verkiezingen

6.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

7.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.