Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden inzake wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (35650-XVII)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden inzake wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (Kamerstuk 35650-XVII)
Document­datum 26-01-2021
Publicatie­datum 26-01-2021
Nummer NDSTK2020D50289
Kenmerk kenmerk NDSTK2020D50289
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

2020D50289 LIJST VAN VRAGEN

De algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (Kamerstuk 35 650 XVII).

De voorzitter van de commissie,

De Roon

De adjunct-griffier van de commissie,

Meijers

Nr.    Vraag

1    Kunt u toelichten welke uitgaven-en ontvangstenmutaties in de Najaarsnota van invloed zijn op de begroting van 2021? Kunt u daarbij toelichten of er wijzigingen zullen plaatsvinden in de regels «nog te verdelen» binnen de artikelonderdelen?

2    Kunt u een overzicht maken van de mutaties van de posten die betrekking hebben tot gezondheidszorg of gezondheidssystemen?

3    Wat is de reden dat er in deze tweede suppletoire begroting € 72 miljoen wordt toegevoegd aan de beleidsartikelen voor 2020 en daarmee per saldo in mindering gebracht op het bedrag «nog te verdelen» in de begroting voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor 2021? Betekent dit dat dit bedrag volgend jaar extra moet worden bezuinigd op de begroting van 2021?

4    Waar zijn de € 157 miljoen aan extra uitgaven in 2020 aan uitgegeven? Hoe is dit gedekt in de begroting? Wat was de reden voor deze extra uitgaven?

5    Waarom wordt er € 4,8 miljoen minder uitgegeven aan «Duurzaam handels- en investeringssysteem, incl. MVO»?

6    Waarom wordt er € 5 miljoen meer uitgegeven aan financiële sector ontwikkeling dan gepland?

7    Waarom wordt er € 9,1 minder uitgegeven aan «Nexus onderwijs en werk» dan gepland in de eerste suppletoire begroting?

8    Welk deel van de uitgaven binnen de post «3.1 Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en hiv/aids» wordt uitgegeven aan de bestrijding van hiv/aids?

9    Kunt u toelichten of en zo ja welke wijzigingen er zijn in artikelonderdeel 5.4 ten opzichte van de Miljoenennota 2021, als gevolg van wijzigingen in het BNI?

10    Welk deel van de stijging van het verplichtingenbudget voor artikel 5 is toe te schrijven aan de 15e middelenaanvulling van de African Development Fund (ADF) en de 7e kapitaalverhoging van de African Development Bank (AfDB)? Wat is de reden dat dit bedrag hiervoor is vrijgemaakt?

2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.