Mr. G.F.C. (Gideon) van Meijeren

foto Mr. G.F.C. (Gideon) van Meijeren
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Gideon van Meijeren (1988) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie (FVD) i. Hij was eerder fractievoorzitter van FVD in Provinciale Staten van Zuid-Holland en medewerker van de FVD-Tweede Kamerfractie. Hij zat tot maart 2023 zowel in de Staten van Zuid-Holland als de gemeenteraad van Den Haag. Als Tweede Kamerlid houdt de heer Van Meijeren zich bezig met binnenlandse zaken, defensie, justitie en veiligheid en landbouw, natuur en voedselveiligheid.

FVD
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer

1.

Voornamen (roepnaam)

Gideon Frederik Cornelis (Gideon)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Doetinchem, 27 mei 1988

3.

Partij/stroming

partij(en)
FVD (Forum voor Democratie)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/7)

  • lid Provinciale Staten van Zuid-Holland, van 28 maart 2019 tot 27 maart 2023
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 31 maart 2021
  • lid gemeenteraad van 's-Gravenhage, vanaf 30 maart 2022

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

6.

Nevenfuncties

huidige
  • lid bestuur Eerlijk Eten B.V., vanaf december 2022

7.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

8.

Wetenswaardigheden

algemeen (3/4)
  • In 2022 ontstond ophef, nadat hij een journaliste van SBS6 intimideerde. Hij had haar bij haar werkruimte heimelijk gefilmd en haar als riooljournalist betiteld.
  • Kwam in 2022 in opspraak toen hij in een interview leek te suggereren dat een bezetting van de Tweede Kamer mogelijk nodig zou zijn om tot systeemveranderingen te komen en dat daarbij het risico niet uit te sluiten was dat er dan doden zouden vallen
  • Werd in december 2022 genoemd in een brandbrief van de Beveiligingsdienst aan het Presidium van de Tweede Kamer over 'misdragingen' van leden van de FVD-fractie in de periode 2020 tot medio 2021. Hij zou onder andere 's nachts onder invloed slapend zijn aangetroffen in de fractiekamer.

U ziet een selectie van wetenswaardigheden. In de uitgebreide versie is een overzicht van wetenswaardigheden opgenomen.

9.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografie├źn betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.