Gewijzigde motie Middendorp/Van der Molen over de problematiek van de onbekende kwetsbaarheden in geautomatiseerde werken in het regeringsstandpunt betrekken (t.v.v. 35257-12) - Voorstel van wet van het lid Verhoeven houdende een regeling voor een afwegingsproces voor het gebruik van kwetsbaarheden in geautomatiseerde werken door de overheid (Wet Zerodays Afwegingsproces)

Deze gewijzigde motie is onder nr. ?? toegevoegd aan wetsvoorstel 35257 - Initiatiefvoorstel Wet Zerodays Afwegingsproces i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Gewijzigde motie van de leden Middendorp en Van der Molen over de problematiek van de onbekende kwetsbaarheden in geautomatiseerde werken in het regeringsstandpunt betrekken (t.v.v. 35257-12)
Document­datum 05-02-2021
Publicatie­datum 05-02-2021
Kenmerk 35257, nr. ??
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

motie_gew

TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL

2

Vergaderjaar 2020-2021

35 257

Voorstel van wet van het lid Verhoeven houdende een regeling voor een afwegingsproces voor het gebruik van kwetsbaarheden in geautomatiseerde werken door de overheid (Wet Zerodays Afwegingsproces)

Nr. GEWIJZIGDE

MOTIE VAN DE LEDEN MIDDENDORP EN VAN DER MOLEN

Ter vervanging van die gedrukt onder nr. 12

Voorgesteld

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende dat de AIVD, de MIVD, de opsporingsdiensten en Defensie in bepaalde situaties gebruik mogen maken van onbekende kwetsbaarheden in geautomatiseerde werken (software);

overwegende dat er daarbij voor de verschillende diensten in zekere mate verschillende regels en procedures gelden;

overwegende dat de commissie Jones, die op verzoek van de regering de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 heeft geëvalueerd, haar rapport heeft uitgebracht;

verzoekt de regering in haar standpunt over het rapport van de commissie Jones ook te betrekken de problematiek van de onbekende kwetsbaarheden in geautomatiseerde werken en op basis daarvan de Kamer te informeren over mogelijke verbeteringen aan het bestaande kader met betrekking tot die kwetsbaarheden,

en gaat over tot de orde van de dag.

Middendorp

Van der Molen


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.