M.J.A. (Thijs) Reuten

foto M.J.A. (Thijs) Reuten
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Bron: Europees Parlement
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Thijs Reuten (1974) is sinds 15 april 2021 lid van het Europees Parlement. Namens de PvdA maakt hij deel uit van de fractie van Socialisten & Democraten. Hij was sinds 2020 hoofd beleid van het Global Reporting Initiative, een organisatie die standaarden voor duurzaamheidsmetingen ontwikkelt. Daarvoor was hij onder meer politiek assistent van Frans Timmermans i, stadsdeelbestuurder en gemeenteraadslid in Amsterdam.

PvdA
in de periode 2021-heden: lid Europees Parlement

1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Bussum, 1 januari 1974

2.

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid)

3.

Hoofdfuncties/beroepen (5/11)

  • parlementair liaisonambtenaar, ministerie van Buitenlandse Zaken, van april 2010 tot augustus 2010
  • stadsdeelwethouder (belast met o.a. wonen, bouwen, economie, sport en diversiteit), stadsdeel Amsterdam-Oost, van 2010 tot mei 2018
  • zelfstandig adviseur Thijs Reuten Advies, van juli 2018 tot april 2020
  • hoofd beleid GRI (Global Reporting Initiative), van 1 april 2020 tot april 2021
  • lid Europees Parlement, vanaf 15 april 2021

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.