Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (35850-V)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35850-V)
Document­datum 10-06-2021
Publicatie­datum 10-06-2021
Nummer NDS984519
Kenmerk kenmerk NDS984519
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Lijst van vragen

De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Buitenlandse Zaken over de wijziging van de begrotingsstaat van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het jaar 2021 (Kamerstuk 35 850 V, nrs. 1 en 2).

De fungerend voorzitter van de commissie,

Wilders

Adjunct-griffier van de commissie,

Konings

Nr Vraag

1    Met het oog op de overheveling naar Defensie voor de inzet van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) op hoog-risico posten, waarom wordt de beveiliging van posten en zeker hoog-risico posten niet gedekt uit de algemene middelen van Financiën?

2    Kunt u het volgende nader toelichten: "Ook worden hogere uitgaven verwacht als gevolg van verkopen om investeringen te realiseren binnen de kaders van de huisvestingsstrategie (42 miljoen euro)."

3    De programma-uitgaven zijn met 5.183.000 euro toegenomen; voor welke programma's worden extra uitgaven gedaan?

4    Welke activiteiten ter bestrijding van COVID-19 worden onder het Programma ondersteuning buitenlandse beleid (POBB) uitgevoerd?


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.