Zij aan zij werken aan herstel!

Met dank overgenomen van Christen-Democratisch Appèl (CDA) i, gepubliceerd op zaterdag 10 juli 2021.

Reactie commissie Spies:

Het CDA heeft deze keer van zichzelf verloren. Interne strijd, eigen belang stellen boven het belang van het Team CDA, gebrek aan onderling vertrouwen en gebrek aan bestuurlijk leiderschap staan aan de basis van dit verlies. Alles overwegend heeft het ontbroken aan bestuurlijke strategie en regie bij de kandidaatstelling, lijsttrekkersverkiezing, opstellen programma en campagne. Aldus de Commissie Spies in haar evaluatierapport.

Liesbeth Spies: ‘De commissie ziet voldoende perspectief voor het CDA om weer een rol van betekenis te gaan spelen. Het CDA zal zich dan wel vol moeten inzetten op het uitvoeren van de aanbevelingen uit dit rapport. Daarnaast ligt er een verantwoordelijkheid bij de fractie en bewindspersonen om hun rol te pakken om het Team CDA gevoel te ontwikkelen en tot stand te laten komen. Dat is urgent.’

De aanbevelingen zijn bouwstenen voor de toekomst. We moeten vooruit kijken, stappen maken. Richting de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 en de verkiezingen daarna. Laten we positiviteit uitstralen in houding en gedrag, onze waarde(n)volle christendemocratische boodschap verdient dat. Laten we zij aan zij werken aan herstel!