Amsterdam - ter land, ter zee en in de lucht

Met dank overgenomen van Democraten 66 (D66) i, gepubliceerd op dinsdag 3 augustus 2021.

greenprint.schoonschipamsterdam.org

D66 Amsterdam maakt zich op voor de

gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Wonen en bouwen is een belangrijk thema in het concept verkiezingsprogramma, dat deze zomer zal worden voorgelegd aan de leden.

03.08.2021

Dit artikel verscheen eerder in ons ledenblad Democraat.

Tekst: Frans Dijkstra

Het beloofde een mooie lentedag te worden, toch verschenen er tientallen gezichten op het computerscherm van het Amsterdamse

D66-bestuur. Ze kwamen voor de algemene ledenvergadering en - misschien belangrijker - een eerste aanzet voor het programma waarmee D66 in maart volgend jaar opnieuw de grootste partij van Amsterdam wil worden.

Virtuele post-its

De afdeling heeft ruime ervaring met online vergaderen, toch levert het verzamelen van losse ideeën uitdagingen op. De techniek helpt met virtuele plakbriefjes die iedereen kan toevoegen. Maar een discussie komt moeilijk op gang. “Wie heeft een wethouder toerisme voorgesteld? Of wil die anoniem blijven?” De 52 deelnemers op dat moment gaan uiteen naar verschillende digitale thema-kamers. De meeste belangstelling trekt het thema wonen, met 13 mensen. Vreemd genoeg trekt onderwijs, hét D66-speerpunt, maar vijf mensen. Dat verbaast Marlies van Gelderen niet. Zij is voorzitter van de kennisgroep Wonen van D66 Amsterdam. “Met onderwijs heb je in sommige fasen van je leven te maken. Wonen doe je je hele leven. Het houdt iedereen in Amsterdam bezig.”