Nieuwe vragen over toekomst pensioenstelsel

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op donderdag 16 september 2021.

De fractie van 50PLUS in de Eerste Kamer heeft aan minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nadere vragen gesteld over de toekomst van het pensioenstelsel.

In zestien vragen stelt pensioendeskundige Senator van Rooijen allerlei zaken betreffende het pensioenstelsel aan de orde. Zo vraagt hij de minister onder meer wat de mogelijke consequenties voor het huidige en het toekomstige pensioenbeleid zijn.

“In hoeverre is het pensioenbeleid niet gebaseerd op ondeugdelijke wetenschappelijke uitgangspunten en zijn we vooral bezig een (theoretisch) probleem op te lossen dat niet bestaat? Een probleem dat vooral voortvloeit uit een verkeerde inschatting van economische risico’s? Bent u dan niet van oordeel dat er in dat geval alle aanleiding is om opnieuw in overleg te treden met sociale partners over de inhoud van het pensioenakkoord op het gebied van het aanvullend pensioen? Bent u als gevolg van deze ontwikkelingen gaan twijfelen aan de juistheid van het volledig ombouwen van het huidige stelsel van aanvullende pensioenen? Is dit voor u aanleiding de indiening van het ontwerp van Wet toekomst pensioenen te heroverwegen?”, zo vraagt 50PLUS-Senator Van Rooijen de minister onder meer.

© 20 september 2021