EYE2021 online: doe mee en werk aan de toekomst

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 21 september 2021.

Als je 16-30 jaar oud bent en vorm wil geven aan de toekomst van Europa, neem dan deel aan de EYE2021 online en laat van je horen!

Tijdens de eerste week van oktober, zullen duizenden jongeren uit de EU het Parlement in Straatsburg overnemen voor het Europees Jongerenevenement (EYE), om ideeën over de toekomst van Europa te bespreken en te delen.

In Straatsburg zullen jongeren de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan paneldebatten, workshops, sportactiviteiten, stalletjes en artistieke optredens. Ze kunnen ook ideeën wisselen met experts, activisten, influencers en beleidsmakers.

Doe mee aan een virtuele ervaring

Je moet niet in Straatsburg zijn om te kunnen deelnemen. Er zijn ook veel EYE2021 onlineactiviteiten.

Sluit je aan op het online platvorm via apparaatuur van jouw keuze of download onze app. Doe in realtime mee en deel jouw ideeën of bekijk het gesprek later.

Om het meeste uit je ervaring te halen, registreer je je via het platform om:

  • met andere deelnemers, sprekers en instellingen te netwerken: stuur berichten naar andere deelnemers en deel jouw visie met hen
  • jongerenorganisaties te ontdekken en meer te leren over hun werk
  • activiteiten te boeken die jou interesseren
  • vragen te stellen, reacties te delen, enquêtes te beantwoorden en live te chatten met andere deelnemers
  • deel te nemen aan online wedstrijden en prijzen te winnen

De online activiteiten starten op 4 oktober. Volg ons op sociale media met de hashtag #EYE2021

De toekomst is van jou en van ons

De EYE2021 zal ook het hoogtepunt zijn van het jongerenraadconsultatieproces van het Europees Parlement voor de Conferentie over de Toekomst van Europa. Deel vóór 9 oktober jouw ideeën via www.youthideas.eu/nl.

Deelnemers aan de EYE2021 kunnen hun ideeën via workshops bespreken en erover stemmen. De resultaten zullen bijeengebracht worden in een rapport, aan de leden van de Conferentie gepresenteerd worden, en worden dan meegenomen in het politieke debat.

EYE2021

Productinformatie

REF.: 20210916STO12703