Suzanne Kröger geïnstalleerd als Tweede Kamerlid GroenLinks

Met dank overgenomen van GroenLinks (GL) i, gepubliceerd op donderdag 28 oktober 2021.

Suzanne Kröger is geïnstalleerd als Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Na het vertrek van Bart Snels neemt Suzanne de vrijgekomen zetel in. Ze was eerder Tweede Kamerlid voor GroenLinks van 2017 tot de verkiezingen van dit jaar.

Suzanne Kröger: “Na 219 dagen toch weer terug in de Kamer. Ik zie er naar uit om weer te knokken voor een eerlijke en groene samenleving. Er staat veel op het spel en ben blij dat ik mijn steentje in het parlement bij mag dragen.”

Suzanne wordt woordvoerder op de portefeuilles EZK, en Justitie op het gebied van Rechtsbescherming en Asiel & Migratie.

Bekijk ook

Nieuws ・ Ouderenzorg

Geef mantelzorgers de kans dichtbij te wonen

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde in de zorg voor ouderen. Daarom moeten regels die hen belemmeren in hun zorgtaken van tafel, vindt GroenLinks.

25 okt 2021

Lees meer

Nieuws ・ Zorg

Menopauze dringend hoger op agenda

De overgang is voor zoveel mensen een issue, dat het dringend hoger op de agenda moet komen. Zowel van zorgverleners, als van werkgevers, als van de politiek.

18 okt 2021

Lees meer

Nieuws ・ Vluchtelingen

GroenLinks-senator Farah Karimi spreekt met Afghaanse vluchtelingen in Albanië

Farah Karimi sprak deze week met Afghaanse vluchtelingen in Albanië.

16 okt 2021

Lees meer

Nieuws ・ Werk

Eerste Kamer stemt in met betaald ouderschapsverlof

Op dinsdag 12 oktober heeft de Eerste Kamer de Wet betaald ouderschapsverlof aangenomen. De motie van GroenLinks leidt tot een hogere vergoeding.

12 okt 2021

Lees meer