Amendement Bouchallikh over de verplichting een student-lid deel uit te laten maken van de geschillenadviescommissie - Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs met het oog op de verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten

Dit amendement i is onder nr. 9 toegevoegd aan wetsvoorstel 35625 - Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs met het oog op de verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs met het oog op de verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten; Amendement; Amendement van het lid Bouchallikh over de verplichting een student-lid deel uit te laten maken van de geschillenadviescommissie
Document­datum 27-01-2022
Publicatie­datum 27-01-2022
Nummer KST356259
Kenmerk 35625, nr. 9
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021

2022

35 625

Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs met het oog op de verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten

Nr. 9

AMENDEMENT VAN HET LID BOUCHALLIKH

Ontvangen 27 januari 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel Q, wordt in het voorgestelde artikel 7.5.7 na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

1a. Van de geschillenadviescommissie maakt onderdeel uit een door de studentenraad van een instelling die de commissie heeft opgericht of van een instelling die zich bij de commissie heeft aangesloten voorgedragen student die is ingeschreven bij die instelling.

II

In artikel III, onderdeel N, wordt in het voorgestelde artikel 7.5.5 na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

1a. Van de geschillenadviescommissie maakt onderdeel uit een bij een instelling die de commissie heeft opgericht of van een instelling die zich bij de commissie heeft aangesloten ingeschreven student.

Toelichting

Met het onderhavig wetsvoorstel worden instellingen verplicht tot het inrichten van een onafhankelijke geschillenadviescommissie. Indiener wil met dit amendement ervoor zorgen dat er een betere balans is in de samenstelling van de nieuwe geschillenadviescommissie. Om het studentenperspectief ook te waarborgen in de besluiten van de geschillenadviescommissie en bij het oordelen over de toepassing van het recht wil de indiener dat er ook altijd een student-lid zitting heeft in de geschillenadviescommissie, die in het Europese deel van Nederland wordt benoemd op voordracht van de centrale studentenvertegenwoordiging van de onderwijsinstelling.

Bouchallikh

kst-35625-9 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 35 625, nr. 9


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.