36041 NL - wetsvoorstel
Tijdelijke noodwet betaalbare energie

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 23 februari 2022 aanhangig gemaakt door de Tweede Kamerleden Kops (PVV) i en Mulder.

 

Voorstel van wet van de leden Kops en Edgar Mulder voor a) verlaging van de btw over de energierekening van 21% naar 0% voor de duur van één jaar (met de mogelijkheid tot verlenging voor een jaar) en b) een vergelijkbare verlaging van de algemene bestedingsbelasting op de BES-eilanden, plus c) een verhoging van de eenmalige energietoeslag voor huishoudens met lage inkomens van € 200 naar € 600.

1.

Volledige titel

Voorstel van wet van de leden Kops en Edgar Mulder tot wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 en de Belastingwet BES inzake het tijdelijk onder het nultarief plaatsen van energie en tot wijziging van de begrotingsstaat van het gemeentefonds voor het jaar 2022 inzake het extra compenseren van huishoudens (Tijdelijke noodwet betaalbare energie)

2.

Documenten

(10 stuks)

2 23 februari 2022, geleidende brief, nr. 1     KST360411
Geleidende brief
 
2 23 februari 2022, voorstel van wet, nr. 2     KST360412
Voorstel van wet
 
2 23 februari 2022, memorie van toelichting, nr. 3     KST360413
Memorie van toelichting
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.