Europa Vandaag: komt er consensus bij de Conferentie over de Toekomst van Europa?

vrijdag 29 april 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Conferentie over de toekomst van Europa: campagnemateriaal
Bron: Conferentie over de toekomst van Europa

Welke voorstellen nemen de Europese burgers aan?

Vandaag en morgen komt de plenaire vergadering van de Conferentie over de Toekomst van Europa voor de laatste keer samen in het Europees Parlement i in Straatsburg. Tijdens de vergadering worden de definitieve voorstellen aangenomen over de toekomst van Europa. Deze voorstellen zijn voorbereid tijdens de sessies in maart en april, waar de ontwerpteksten van de negenwerkgroepen werden besproken.

De voorstellen gaan over een uiteenlopend aantal thema's van gezondheid tot migratie en van klimaatverandering tot onderwijs. De ontwerpvoorstellen waar tijdens de plenaire vergadering op worden gestemd zijn gebaseerd op de aanbevelingen van de Europese burgerpanels, de input van de nationale panels en de ideeën verzameld op het digitale platform.


En verder...

Roberta Metsola, de voorzitter van het Europees Parlement, opent op zaterdag de kunsttentoonstelling “When Walls Talk”, in het Huis van de Europees Geschiedenis.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

29&30 april

Conferentie over de Toekomst van Europa

Laatste plenaire vergadering

30 april

Europees Parlement

Roberta Metsola opent tentoonstelling "When Walls Talk"