Ondersteun ondernemers getroffen door de oorlog in Oekraïne

Met dank overgenomen van Christen-Democratisch Appèl (CDA) i, gepubliceerd op vrijdag 13 mei 2022.

De overheid moet financieel gezonde bedrijven die lijden onder de impact van de oorlogssituatie in Oekraïne steunen. Dat vindt CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch. De christendemocraat wil daarmee voorkomen dat er structurele breuken ontstaan tussen de Nederlandse- en Europese economie.

In omringende landen hebben namelijk snel geschakeld door het instellen van een crisis- en staatssteunkader. Nederland doet dat niet. Dat raakt niet alleen de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven, maar ondermijnt ook de Nederlandse strategische autonomie. Daarom wil Amhaouch dat het kabinet onderzoekt of er mogelijkheden zijn om via staatsgaranties of overbruggingskredieten geraakte bedrijven te steunen.

Amhaouch: ‘De Europese sancties zijn belangrijk, maar het is onze plicht de negatieve effecten voor gezonde Nederlandse bedrijven zoveel mogelijk te dempen. Steun voor deze financieel gezonde bedrijven is nodig om deze crisis door te komen en onze strategische autonomie te waarborgen.’

Lees hier zijn inbreng: Inbreng debat over de impact van de oorlog in Oekraïne op het Nederlandse bedrijfsleven (cda.nl)