SNC & CVZ Septembercongres 2022 gezocht!

Met dank overgenomen van Jonge Democraten (JD) i, gepubliceerd op zaterdag 18 juni 2022.

Voor het septembercongres op 10 september zijn we op zoek naar drie Congresvoorzitters en zeven leden voor de Stem- en Notulencommissie! Wil jij eraan bijdragen dat het congres op rolletjes verloopt? Meld je dan nu aan!

Congresvoorzitters (CVZ)

Om alles in goede banen te leiden zijn er voor dit organisatorische congres drie congresvoorzitters nodig. Als congresvoorzitter heb je een belangrijke functie; jij zorgt ervoor dat de discussie op het congres soepel verloopt. Je moet kennis hebben van de vereniging, de Statuten en het Huishoudelijk Reglement, of bereid zijn je dat eigen te maken.

De congresvoorzitters worden begeleid door de Landelijk Secretaris, en beslissen samen met het Landelijk Bestuur over de volgorde van de agenda van de ALV. De deadline voor sollicitaties voor congresvoorzittersschap is 30 juli 23:59 uur. Bij sollicitaties voor deze functie ontvangen we graag een korte motivatiebrief van maximaal 300 woorden.

Stem- en Notulencommissie (SNC)

De Stem- en Notulencommissie houdt zich - zoals de naam al doet vermoeden - bezig met het tellen van de stemmen en notuleren tijdens het congres. Na het congres ben je ook mede-verantwoordelijk voor de goede afwikkeling van de notulen. Zonder jou kan er niet gestemd worden en is er dus geen congres! Het is belangrijk dat je precies te werk gaat. Voorafgaand aan het congres krijg je een voorbereidende training van Hester zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt.

De leden van de Stem- en Notulencommissie worden ook begeleid door de secretaris. De deadline voor sollicitaties voor de Stem- en Notulencommissie is ook 30 juli 23:59 uur.

Alle sollicitaties kunnen gestuurd worden naar secretaris@jongedemocraten.nl. Voor meer informatie kan je via hetzelfde mailadres contact opnemen met Hester!