Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden; Verslag houdende een vraag en een antwoord - Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2022 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Dit verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden is onder nr. 3 toegevoegd aan wetsvoorstel 36120 III - Wijziging begroting Algemene Zaken, Kabinet van de Koning, Commissie van Toezicht Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2022 (Voorjaarsnota) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2022 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota); Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden; Verslag houdende een vraag en een antwoord
Document­datum 27-06-2022
Publicatie­datum 27-06-2022
Nummer KST36120III3
Kenmerk 36120 III, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021

2022

36 120 III

Nr. 3

Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2022 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

VERSLAG HOUDENDE EEN VRAAG EN EEN ANTWOORD

Vastgesteld 28 juni 2022

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst houdende een vraag met het daarop gegeven antwoord.

De vraag is op 14 juni 2022 voorgelegd aan de Minister-President, Minister van Algemene Zaken. Bij brief van 27 juni 2022 is ze door de MinisterPresident, Minister van Algemene Zaken beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie,

Hagen

De adjunct-griffier van de commissie,

Honsbeek

kst-36120-III-3 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

Vraag 1

Kunt u nader toelichten hoe de 1,9 miljoen euro ten behoeve van de verbetering van de informatiehuishouding is uitgegeven? Waar is dit precies aan uitgegeven?

Antwoord op vraag 1

Bij de eerste suppletoire begroting 2022 is € 1,9 miljoen toegevoegd aan de begroting, hiervan is € 1,2 miljoen bestemd voor het Ministerie van Algemene Zaken en € 0,7 miljoen voor het agentschap Dienst Publiek en Communicatie (DPC). Het budget is toegekend in het kader van Rijksinformatiehuishouding «Open op Orde». Voor de besteding van de middelen voor het Ministerie van AZ verwijs ik graag naar het «Programmaplan Open op Orde Informatiehuishouding AZ (Programmaplan Open op Orde Informatiehuishouding AZ | Tweede Kamer der Staten-Generaal)» en de «Departementale IHH fiches AZ (Departementale IHH fiches AZ | Tweede Kamer der Staten-Generaal)». Voor DPC wordt het budget voornamelijk besteed aan de personele inzet die nodig is vanwege het vervangen van documenten op rijksoverheid.nl door links naar Het Platform Open Overheidsinformatie (PLOOI). Dit brengt met zich mee dat de voorlooppa-gina's moeten worden vervangen door overzichtspagina's. Daarnaast wordt er gewerkt aan metadatering van officiële documenten.

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 36 120 III, nr. 3 2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.