Lijst met EU-voorstellen: Lijst met nieuwe EU-voorstellen op het terrein van Financiën

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst met nieuwe EU-voorstellen op het terrein van Financiën
Document­datum 01-07-2022
Publicatie­datum 01-07-2022
Commissie(s) Financiën (FIN)
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Commissie FIN

6 juli 2022

Lijst van nieuwe EU-voorstellen

De Europese Commissie heeft in de periode sinds de vorige lijst met EU-voorstellen (die is besproken in de vorige procedurevergadering) de volgende voor deze vaste commissie relevante voorstellen voor Europese wetgeving, besluiten en andere beleidsvormende documenten aan de Tweede Kamer gestuurd1:

  • Nieuw voorgestelde EU-wetgeving

    (Verordeningen, richtlijnen en wetgevende besluiten)

  • Nieuwe EU-documenten van niet-wetgevende aard

    (Mededelingen, aanbevelingen, actieplannen, consultaties, etc.)

  • Titel

    COMMUNICATION FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT, THE COUNCIL AND THE COURT OF AUDITORS CONSOLIDATED ANNUAL ACCOUNTS OF THE EUROPEAN UNION FOR THE FINANCIAL YEAR 2021 COM(2022)323

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Dit betreft de jaarrekening 2021 van de Europese Unie. Hier wordt een overzicht gegeven van de EU-financiën en de uitvoering van de EU-begroting voor het afgelopen jaar, inclusief informatie over voorwaardelijke verplichtingen, financiële vastleggingen en andere verplichtingen van de Unie. De geconsolideerde jaarrekening van de Europese Unie maakt deel uit van het geïntegreerde financiële en verantwoordingsrapportagepakket van de Commissie.

  • Titel

    VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de tenuitvoerlegging van Verordening (EU) nr. 1214/2011 i van het Europees Parlement en de Raad van 16 november 2011 betreffende professioneel grensoverschrijdend transport van eurocontanten over de weg tussen lidstaten van de eurozone overeenkomstig artikel 26 van deze verordening COM(2022)295

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Dit is een verslag van de evaluatie van de Verordening betreffende professioneel grensoverschrijdend transport van eurocontanten over de weg. Het rapport geeft een aantal aanbevelingen om de uitvoering van dit grensoverschrijdende transport van eurocontanten over de weg te verbeteren.

    1 Voor een overzicht van behandelopties per type EU-voorstel, zie dit overzicht op Plein2 (interne link).

    1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.