Dwangwet is verkeerd signaal

Met dank overgenomen van Het Juiste Antwoord (JA21) i, gepubliceerd op dinsdag 6 december 2022.

Zaterdag was het VVD congres. In aanloop daarnaartoe hebben wij via mobiele billboards, social media en een advertentie in de Telegraaf benadrukt dat de dwangwet die gemeenten verplicht om asielzoekers op te vangen een slecht idee is. Het is een signaal naar de wereld dat er in Nederland altijd, onbeperkt plek is. Een volstrekt verkeerde boodschap temidden van de huidige asielcrisis. Het stoppen van de massale instroom moet wat JA21betreft topprioriteit krijgen.

Debat veiligheid en Justitie

De voortdurende instroom van grote groepen kansarme migranten, maakt kwetsbare wijken nóg kwetsbaarder. Dat benadrukte Joost Eerdmans tijdens het debat over Veiligheid en Justitie. Hij verwees daarbij naar de aangrijpende documentaire Breuklijnen. Daarin is te zien dat de verloederde wijken van Europa allemaal iets gemeen hebben: gettovorming. Eindeloze flats waarin arme migrantengezinnen wonen, in wijken waar de overheid niet of nauwelijks meer komt. JA21 wil dit voorkomen. Want waar de overheid niet meer zichtbaar is, gaat het recht van de sterkste gelden. Dit gaat altijd ten kosten van de zwakste in een samenleving.

Bouw nieuwe onderzeeboten in Nederland

Tijdens het debat over de defensiebegroting betoogde Derk Jan Eppink dat de Nederlandse maakindustrie maximaal betrokken moet worden bij de bouw van onze nieuwe onderzeeboten. Alles wat we zelf kunnen doen, moeten we zelf doen. Dat is goed voor Nederland en maakt ons minder afhankelijk van het buitenland. Wij hebben de kennis en de expertise. Laten we daar optimaal gebruik van maken!