Besluit 2022/2408 - Standpunt EU in het regionaal stuurcomité van de Vervoersgemeenschap met betrekking tot de wijziging van het reglement van orde van het regionaal stuurcomité en van het personeelsstatuut, en betreffende de invoering van het reglement van orde van het bemiddelingscomité en van de regels inzake geschillenbeslechting voor het permanent secretariaat van de Vervoersgemeenschap

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 9 december 2022 gepubliceerd en is op 5 december 2022 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2022/2408 van de Raad van 5 december 2022 betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het regionaal stuurcomité van de Vervoersgemeenschap met betrekking tot de wijziging van het reglement van orde van het regionaal stuurcomité en van het personeelsstatuut, en betreffende de invoering van het reglement van orde van het bemiddelingscomité en van de regels inzake geschillenbeslechting voor het permanent secretariaat van de Vervoersgemeenschap

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2022/2408 of 5 December 2022 on the position to be taken on behalf of the European Union in the Regional Steering Committee of the Transport Community as regards the amendment of the Regional Steering Committee rules of procedure, of the Staff Regulations, and as regards the introduction of the rules of procedure of the Conciliation Committee and of the rules on dispute settlement for the Transport Community Permanent Secretariat
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2022/2408
Regdoc-nummer ST(2022)14455
Origineel voorstel COM(2022)536 NLEN
Celex-nummer i 32022D2408

3.

Key dates

Document 05-12-2022; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 09-12-2022; PB L 317 p. 66-75
Inwerkingtreding 05-12-2022; in werking datum document zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

9.12.2022   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 317/66

 

BESLUIT (EU) 2022/2408 VAN DE RAAD

van 5 december 2022

betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het regionaal stuurcomité van de Vervoersgemeenschap met betrekking tot de wijziging van het reglement van orde van het regionaal stuurcomité en van het personeelsstatuut, en betreffende de invoering van het reglement van orde van het bemiddelingscomité en van de regels inzake geschillenbeslechting voor het permanent secretariaat van de Vervoersgemeenschap

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 91 en artikel 100, lid 2, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Het Verdrag tot oprichting van een Vervoersgemeenschap (“het verdrag”) is door de Unie ondertekend overeenkomstig Besluit (EU) 2017/1937 van de Raad (1).

 

(2)

Het verdrag werd namens de Europese Unie goedgekeurd op 4 maart 2019 (2) en is in werking getreden op 1 mei 2019.

 

(3)

Het regionaal stuurcomité werd door het verdrag opgericht voor het beheer en de goede uitvoering van het verdrag.

 

(4)

In artikel 24, lid 5, van het verdrag is bepaald dat het regionaal stuurcomité zijn reglement van orde vaststelt. Daarnaast is in artikel 30 van het verdrag bepaald dat het de regels vast dient te stellen voor het permanent secretariaat van de Vervoersgemeenschap.

 

(5)

Het is de bedoeling dat het regionaal stuurcomité een besluit tot wijziging van zijn reglement van orde, om een kortere termijn toe te staan voor de verspreiding van de ontwerpagenda en alle daarmee verband houdende documenten voorafgaand aan een vergadering van het regionaal stuurcomité, een besluit tot vaststelling van het reglement van orde van het bemiddelingscomité en van de regels voor geschillenbeslechting die van toepassing zijn op het permanent secretariaat, om geschillen tussen het permanent secretariaat en zijn personeelsleden te regelen, en een besluit over wijzigingen van het personeelsstatuut van de Vervoersgemeenschap die voortvloeien uit de vaststelling van die regels.

 

(6)

Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het regionaal stuurcomité moet worden ingenomen met betrekking tot de vaststelling van die besluiten, aangezien zij noodzakelijk zijn voor de goede werking van het permanent secretariaat,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het standpunt dat namens de Unie moet worden ingenomen in het regionaal stuurcomité van de Vervoersgemeenschap met betrekking tot de wijziging van zijn reglement van orde, het reglement van orde van het bemiddelingscomité en de regels inzake geschillenbeslechting voor het permanent secretariaat van de Vervoersgemeenschap, en de wijzigingen van het personeelsstatuut van de Vervoersgemeenschap wordt gebaseerd op de aan dit besluit gehechte ontwerpbesluiten van het regionaal stuurcomité.

Kleine wijzigingen van die ontwerpbesluiten kunnen zonder nader besluit van de Raad worden goedgekeurd door de vertegenwoordigers van de Unie in het regionaal stuurcomité.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de datum van de vaststelling ervan.

Gedaan te Brussel, 5 december 2022.

Voor de Raad

De voorzitter

  • M. 
    KUPKA
 

  • (1) 
    Besluit (EU) 2017/1937 van de Raad van 11 juli 2017 betreffende de ondertekening namens de Europese Unie en de voorlopige toepassing van het Verdrag tot oprichting van de Vervoersgemeenschap (PB L 278 van 27.10.2017, blz. 1).
  • (2) 
    Besluit (EU) 2019/392 van de Raad van 4 maart 2019 betreffende de sluiting, namens de Europese Unie, van het Verdrag tot oprichting van de Vervoersgemeenschap (PB L 71 van 13.3.2019, blz. 1).
 

ONTWERP

BESLUIT Nr....


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.